Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Fredrik Burvall lämnar Cherry

Fredrik Burvall har varit engagerad i Cherry under sammanlagt drygt 10 år som vd och finanschef. På grund av familjeskäl väljer han nu, i beslut tillsammans med taget med styrelsen, att lämna bolaget.

Styrelseordförande Rolf Åkerlind kommenterar:

– Fredrik Burvall har varit VD i Cherry under en sällsynt expansiv och framgångsrik period. Under de senaste två åren har bolaget omsättning ökat med 137 procent och bolaget har genomfört sju företagsförvärv.

Han fortsätter:

– En period som krävt stora arbetsinsatser av ledningen och inte minst av Fredrik och jag är ytterst tacksam för det engagemang Fredrik lagt ner i ledningen av företaget, avslutar Rolf Åkerlind.

[irp]

”Cherry är väl positionerat”

Fredrik Burvall är stolt över det arbete han utfört och det bolag Cherry vuxit till:

– Cherry är idag väl positionerat inför framtiden med fem diversifierade affärsområden med starka ledningar, menar han.

– Jag vill tacka medarbetare och styrelse för den tid som varit och önskar fortsatt framgång för Cherry även om jag blir kvar ytterligare en tid inom Cherry, säger Fredrik Burvall.

Anders Holmgren tar över tills vidare

Cherry har utsett Anders Holmgren till tillförordnad vd för tiden fram till att en ny permanent vd rekryterats.

Anders Holmgren är idag styrelseledamot i Cherry AB och en av grundarna till Betsson där han även verkade som CEO för Betsson Malta.

– Jag ser fram emot att fortsätta utveckla Cherry som ett snabbväxande bolag, samt förvalta den starka position som Cherry har inom samtliga sina affärsområden, säger Anders Holmgren.

Fredrik Burvall kommer fram till sommaren 2017 fortsätta arbeta inom Cherry och stödja bolaget.

Gå till Start