Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

ATG lanserar spelpolitisk blogg

I mitten av fjolårets sommar lanserade ATG sin alternativa spelutredning Lika villkor och i slutet av november inledde man ett samarbete med Idrottens AffärerNu tar spelbolaget nästa steg och lanserar en spelpolitisk blogg.

ATG:s vd, Hans Skarplöth, skriver det första inlägget på den nya bloggen (likavillkor.nu/blogg).

I inlägget berättar han bland annat att texterna kommer skrivas av olika skribenter från ATG, svensk trav- och galoppsport samt andra gäster.

Öppnar för utländska skribenter

Vi frågar Patrik Brissman, informationschef på ATG, om det finns planer på utländska gästskribenter, till exempel från marknader som har omreglerat sin spelmarknad. Vi tänker exempelvis på PMU i Frankrike som kan vara intressant?

– Att lämna utrymme för gästskribenter är en del av planen och PMU är en av aktörerna vi funderat på, svarar spelbolagets informationschef till The Gambler Magazine.

Kommer det vara möjligt för spelare/konsumenter att skicka in gästinlägg?

– Om någon hör av sig med intressanta tankar kring spelutredningen och den framtida spelmarknaden så tar vi gärna del av dessa. Men vi kan inte garantera någon publicering, berättar Patrik Brissman.

Som att köpa mjölk på Systembolaget

I bloggens första inlägg skriver ATG:s vd Hans Skarplöth bland annat att det är väldigt viktigt att särskilja de olika spelprodukterna från varandra i det regelverk som spelutredningen tar fram.

– Vi får inte sätta upp ett regelverk som behandlar alla spelprodukter lika, för det är de verkligen inte ur ett spelproblemperspektiv, skriver han.

Hans Skarplöth fortsätter:

– För mig skulle det vara lika absurt som att omreglera dryckesmarknaden och behandla inköp av drycker lika. Som konsument har jag ingen lust att inhandla min mjölk eller för den delen min lättöl på Systembolaget. Dessutom skulle det ha noll effekt på de alkoholproblem som vårt samhälle brottas med.

Hela inlägget finns att läsa här: Välkommen till bloggen

Gå till Start