Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

ATG köper bloggspalt hos Idrottens Affärer

“Välkommen till bloggen och första inlägget! Representanter från ATG kommer löpande att uppdatera på den här sidan kring ämnen som ligger dem varmt om hjärtat. Jag heter Hasse Skarplöth och jag är VD på ATG.”

Så inleder ATG:s vd Hasse Skarplöth den blogg som skapats hos Idrottens Affärer. Bloggen kan ses som en del i nyhetssajtens temasatsning på spelbranschen och en tes är att innehållet blir ett sätt för ATG att positionera sig i speldebatten – och den ambitiösa alternativa spelutredningen som presenterats på likavillkor.nu (Lika villkor är travsportens julklapp till spelpolitiken).

Med annonsmärkningen “Denna text är sponsrad av ATG” framgår det att spelbolaget har betalat för utrymmet.

Behandlar spelutredningen direkt

Det första blogginlägget berör spelutredningen.

– Jag efterfrågar att utredaren beaktar ett strukturerat sätt att se på spelformer och dess risknivåer – ska vi höja konsumentskyddet måste åtgärderna ta sikte på de största riskerna, skriver Hasse Skarplöth i det första inlägget. Det är rimligt att arrangörer av högriskspel åläggs särskilda åtgärder för att minska riskerna och skydda sina kunder.

Han fortsätter:

– Utredaren ska radikalt förändra en marknad med många komplexa områden och ett stort antal intressenter, och har således en diger uppgift framför sig. Uppdraget må vara svårt, men inte omöjligt, och jag har stort förtroende för att Håkan Hallstedt är rätt person på rätt plats.

Hela inlägget finns att läsa här: Avgörande är former och risker

Gå till Start