Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Poker-SM kan avgöras i Sverige redan nästa år

För att mejsla fram bästa möjliga förutsättningar för Sveriges spelmarknad har utredare Håkan Hallstedt bland annat hjälp av en 23 personer stark referensgrupp. En av personerna, Ulf Engström, valdes för knappt ett år sedan till ordförande i Svenska Pokerförbundet. Han öppnar för poker-SM kan spelas i Sverige redan nästa år.

Förutom spelutredare Håkan Hallstedt består utredningen av en expertgrupp med politiskt sakkunniga och två referensgrupper. Den ena utgörs av politiker från riksdagspartierna och den andra av intressenter från spelmarknaden.

Representerar spelarna

När Ulf Engström fick förfrågan om att vara med tvekade han inte en sekund. Självklart skulle pokern ha en plats i arbetet.

– Beredningen håller på för fullt. Referensgruppens första möte är den 18 mars då vi ska träffa utredaren. Sedan har vi bokade möten under resten av året, fyra möten till tror jag att det är, säger Ulf Engström till nwt.se.

Han poängterar även för nwt.se att hans plats i utredningen är viktig eftersom pokerförbundet i stort sett är ensamt om att helt och hållet representera spelarna.

Vill förenkla arrangerandet av livepokerspel

Viktiga frågor enligt Ulf Engström är bland annat lagstiftningen om att öppna upp för mer livepoker.

– Att det blir en tydlig lagstiftning och att det ges möjlighet att spela livepoker på fler än de fyra kasinon som finns i dag, att en restaurang kan söka tillstånd för att arrangera en pokerkväll.

– Och så klart att vi kan hålla vårt SM i Sverige. Det är trevligt att åka till Malta, men det blir ju en kostnadsfråga och ett svenskt mästerskap borde kunna spelas i Sverige.

Han berättar att Norge förra året ändrade sin lagstiftning och kunde kora sin pokermästare i hemlandet.

– 2017 ska det vara möjligt för oss också, säger han till nwt.se.

Läs mer om Ulf Engström här hos Pokerförbundet.

Ingår i spelutredning

Gå till Start