Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Pokerförbundet i samarbete med 888poker för Online-SM

Svenska Pokerförbundet har kommit överens om att Online-SM 2018 kommer att arrangeras hos 888poker. Parterna har ingått ett avtal som gäller för 2018 med en option om att arrangera mästerskapet även 2019.

888poker är ett av världens största pokerrum och har samarbetat med den svenska pokerscenen länge. Bolaget är partner till förbundets Live & Online-SM sedan 2 år och har även ett mycket starkt och nära samarbete med flertal klubbar i Sverige.

– Vi vill fortsätta att hedra vårt engagemang med den svenska pokercommunityn och att bli partner till Svenska Pokerförbundet är en självklarhet med tanke på vår gemensamma historik och den roll förbundet borde ha i pokerns utveckling i Sverige, säger 888poker via Svenska Pokerförbundet.

[irp]

Spelmarknaden kan förändras

Anledningen till det förhållandevis korta avtalet är att bägge parter först vill se vad en eventuell omreglering av spellagstiftningen innebär.

Man fortsätter:

– Vi ser Sverige som en viktig marknad och vi vill ge vår spelarbas de värden som vi tror genererar något nyttigt inför framtiden. Ett sådant värde är ett starkt förbund som ser till spelarnas bästa.

– Avtalets utformning garanterar också stora värden som skall fördelas ut till spelarbasen i form av volym av satelliter, garantiturneringar och annat, avslutar 888pokers representant.

[irp]

Svenska Pokerförbundet ser fram mot att lyfta turneringen

Från förbundets håll är man förstås glada över samarbetet.

– Vi är glada över att kommit överens med 888poker som är en av världens största aktörer inom poker. Med ett avtal som gynnar både förbundet och spelarna kommer Online-SM bli ett stort lyft, berättar Daniel Olsson från Svenska Pokerförbundet.

Han fortsätter:

– Vi har många idéer som vi nu kommer diskutera ihop med 888poker för att göra Online-SM 2018 till en riktig pokerfest. Övergången från Poker Event har varit smärtfri. De har bidragit med kontakter i förhandlingarna och stöttar förbundet och Online-SM i bakgrunden.

Partnerna skall nu tillsammans planera nästa års mästerskap och utveckla en hållbar strategi för onlinesatelliterna till de olika eventen.

Vidare har man diskuterat att arrangera SM under en längre period för att få mer spridning och öka deltagarantalet.

Gå till Start