Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Hans Sahlin, vd på Folkspel, bloggar om sin önskeklapp

table-tennis-1039299_1280

Hans Sahlin, vd på Folkspel, skriver på spelbolagets hemsida att en robotdammsugare inte är något han önskar sig under granen. Nej, ett mjukt paket är vad som står högst upp på hans önskelista.

– Det ska innehålla en försäkran om att den analkande utredningen om en reglerad spelmarknad låter lotterier vara förbehållna ideella organisationer, skriver han. Gärna också en övertygelse om att de kloka personer som ska se över saken tar stor hänsyn till samt värnar om den hävdvunna verksamhet som bygger på rättigheten till självfinansiering, det vill säga ekonomiska medel utöver de bidrag som delas ut, förklarar Hans Sahlin.

Han har lång erfarenhet från spel och lotterimarknaden samt även, via sina söners idrottsintresse, praktisk erfarenhet och engagemang från föreningslivet. Han är bosatt i Trollhättan och vd på folkspel sedan 2007.

Hans Sahlin fortsätter:

– För inte vill vi att vårt unika föreningsliv ska stå tillbaka för utländska och kapitalstarka aktieägare i börsnoterade och vinstdrivande företag på Malta. För inte tror vi att exempelvis skraplotter bidrar ens i mindre utsträckning till det otäckt och skrämmande ökande missbruk som nätcasino och betting i mobilen ger upphov till, avslutar han.

Hela inlägget finns att läsa här.

Folkspels affärsidé/Mission

  •  Folkspel skall med hjälp av starka produkter – säkra och utveckla folkrörelsernas möjlighet att öka sin intjäningsförmåga.
  • Folkspels uppdrag – att skapa affären och möjliggöra för Sveriges föreningar att generera pengar till sin verksamhet.
  • Folkspels varumärkeslöfte – Vi ger Sveriges föreningar Växtkraft.

Folkspels årsredovisning 2014-2015

Gå till Start