Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Svenska Spel anställer Sveriges mest vältränade presschef?

Andreas Jerat Svenska Spel

Andreas Jerat är ny presschef på Svenska Spel. Han kommer närmast från träningskedjan Sats där han varit ansvarig för PR och sociala medier. Andreas efterträder Johan Tisell som under flera år varit spelbolagets röst utåt, bland annat i det reaktiva PR-arbetet.

Tidigare har Andreas Jerat bland annat jobbat som pr-konsult på Springtime samt varit press- och pr-ansvarig för Folksam. I spelbranschen får han dock – till dags datum – anses relativt grön.

– När spelmarknaden håller på att förändras i grunden känns det väldigt inspirerande att få möjligheten att jobba med ett så välkänt varumärke som Svenska Spel, säger Andreas Jerat i en kommentar.

Han tillträder sin nya tjänst idag (tisdag 1 december) och rapporterar till Svenska Spels kommunikationsdirektör Martin Hedensiö.

Ansvarar även för omvärldsbevakning

Andreas Jerat ansvarar även för Svenska Spels konsulter inom omvärldsbevakning och PR, men till Dagens Media säger han att i dagsläget är det svårt att säga om det blir förändringar på byråfronten.

Ur ett omvärldsbevakningsperspektiv hoppas vi på att få se Andreas e-postadress i den digra skara branschföreträdare som varje vecka får The Gambler Magazines nyhetsbrev, med texter och bevakning som inte publiceras här på thegamblermagazine.se.

Anette Törnqvist kan fokusera på samhällsrelationerna

Spelmarknaden är i ett enormt förändringsskeende och samtliga aktörerna i branschen positionerar sig gentemot varandra. Marknaden man positionerar sig på är dock enbart i mer eller mindre grad av ovisshet, då den nya spelplanen presenteras först 2017.

– I dag har Svenska Spel ett monopol som i praktiken inte fungerar eftersom utländska spelbolag kan erbjuda sina tjänster mot svenska spelare via nätet. Det kommer att hända mycket och kommunikationen kommer att ha stor betydelse för Svenska Spel framöver, säger Andreas Jerat till Dagens Media.

När Andreas Jerat nu blir presschef för Svenska Spel innebär det att Anette Törnqvist, som varit tillförordnad presschef sedan i somras, fullt ut kan fokusera på sitt Public Affair-arbete.

Sveriges mest vältränade presschef?

Löjligt säkra uppgifter till The Gambler Magazine gör dessutom gällande att Andreas Jerats kompetens och prestationsförmåga på spinningcykeln med råge tillhör landets översta promille.

Andreas Jerat finns på Twitter som @andreasjerat.

Läs även: Svenska Spel anställer tidigare socialdemokratisk pressekreterare
Gå till Start