Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Svenska Spel anställer tidigare socialdemokratisk pressekreterare

Svenska Spel har utsett Anette Törnqvist till huvudansvarig för spelbolagets samhällsrelationer. Anette kommer närmast från Kreab där hon de senaste fyra åren arbetat som seniorkonsult inom public affairs och medierelationer. Anette Törnqvist har ett långt förflutet som bland annat politisk sakkunnig och pressekreterare åt ett flertal socialdemokratiska politiker och ministrar.
– Anette Törnqvists kunskap om och erfarenhet av det politiska systemet blir en betydande tillgång för oss och innebär att vi stärker vårt kontaktnät ytterligare, säger Olle Axelsson, kommunikationsdirektör inom Svenska Spel. 

Svenska Spel har beslutat att genomföra en omfattande strategisk riktningsförändring av affären som innebär stora investeringar inom såväl ansvarområdet som kundupplevelse. Samtidigt pågår debatten om hur man bäst utformar en framtida, långsiktigt hållbar spelreglering.

– För oss är det av stor vikt att få möjlighet att berätta om vår verksamhet och tillföra kunskap och fakta om vårt uppdrag och den svenska spelmarknaden. Därför är jag mycket nöjd att vi lyckats knyta till oss Anette Törnqvist, tillägger Olle Axelsson.

Anette Törnqvist har tidigare jobbat som pressekreterare för Sven-Erik Österberg och Thomas Östros i den socialdemokratiska riksdagsgruppen. Hon har också varit presschef för TCO, pressekreterare för flera (s)-ministrar, bland annat Pär Nuder och Gunnar Lund, samt arbetsledare för miljödepartementets informationsstab.

– Svenska Spel är ett intressant företag med ett politiskt beslutat uppdrag. Med min bakgrund i politiken och som konsult inom public affairs känns det både inspirerande och utmanande att få ta mig an spelpolitiken och den ganska speciella marknad som Svenska Spel verkar på.

anette-tornqvist_small

Pressmeddelande här.

Gå till Start