Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Här är oddsen inför Prix d’Amérique 2015

Endast två dagar återstår till världens tuffaste travlopp, Prix d’Amérique. Förra årets tvåa, den franska hästen Up And Quick, är storfavorit inför loppet och spelas till vinnaroddset 2.65. Elitloppsvinnaren Timoko med Björn Goop bakom tyglarna samt fjolårsvinnaren av Prix d’Amérique, Örjan Kihlström, är största svenskhoppen.

På söndag avgörs Prix d’Amérique. Den franska hästen, tillika elitloppsvinnaren Timoko körs av Björn Goop och är den häst med svensk anknytning som har störst vinstchans. Timoko som vinnare spelas till oddset 12.50.

– Goop har flera gånger om bevisat att han är en av världens främsta kuskar och får han en perfekt resa med Timoko så kan han mycket väl ta hem det hela. Men det är ett tufft startfält och Up And Quick är storfavorit inför loppet, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Stefan Hultmans stjärnhäst Maharajah, med Örjan Kihlström som kusk, vann miljonloppet förra året och Kihlström tippas även i år vara inblandad i toppstriden, denna gång med hästen Solvato. Övriga svensktränade hästar i franska storloppet är Kadett C.D., Mosaique Face och Tumble Dust.

– Mosaique Face är en intressant häst som mycket väl skulle kunna överraska. Lutfi Kolgjini har varit på plats i Frankrike hela veckan för att få hästen i toppform inför loppet och om han får rätt spår och rätt resa kan han bli farlig, säger Jonas Nilsson.

Unibet har även ett brett oddsutbud inför Prix du Luxembourg, som går av stapeln imorgon lördag. Just nu pekar oddsen på att det mest kommer att handla om en svensk uppgörelse mellan hästarna On Track Piraten och Chelsea Boko som står i oddsen 3.25 respektive 4.25.

Gå till Start