Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Norsk Rikstoto väljer Everysport Media Group som innehållsleverantör

Everysport Media Group (ESMG) meddelar att man signerat ett strategiskt samarbetsavtal med Norsk Rikstoto. Samarbetet innebär att ESMG:s norska dotterbolag kommer att bli leverantör av speltips, redaktionella reportage och spelinformation för både Norge och Sverige.

ESMG meddelande i slutet av 2020 att man ingått avtal om att förvärva Norges ledande mediahus inom trav- och galoppsport, Trav og Galopp-Nytt AS (TGN).

Det nya samarbetsavtalet med Norsk Rikstoto möjliggör nu att ESMG kan fortsätta att växa och investera i den norska verksamheten, meddelar ESMG.

Ser stora möjligheter i Norge

ESMG är en ledande leverantör i Norden av speltips och spelinformation kring spel på sport och trav. I Norge har man under ett antal år, genom varumärket Stallskriket, varit leverantör av speltips till Norsk Rikstoto.

Nu utökas arbetet till att omfatta all form av redaktionell produktion av reportage, speltips och spelinformation. Samarbetet kommer att ske genom det nybildade bolaget Everysport Media Group Norway AS.

– Vi är mycket glada över att bli en långsiktig strategisk partner till Norsk Rikstoto. Samarbetet gör att vi kan utöka vårt team av analytiker och skribenter samt skapa en än bättre helhetsleverans till den norska marknaden, säger ESMG:s vd Hannes Andersson.

Han utvecklar:

– Vi blir ett nav för spelinformation kring trav och galopp i Norge och våra befintliga konsumentprodukter, Stallskriket och nyligen förvärvade TGN, får än mer resurser som säkrar en fortsatt utveckling av tjänsterna.

Samarbetsavtalet inleds från mars 2021.

Norsk Rikstotos kommersiella direktör, André Heibo-Tuverud, kommenterar:

– Rikstoto vill tillhandahålla den bästa informationen för våra kunder och sätta fokus på hästsporten så att fler blir intresserade och engagerade. I ESMG får vi en partner som har lett utvecklingen av tjänster kring speltips, reportage och annan spelinformation under lång tid.

Han fortsätter:

– De har mycket god kunskap och erfarenhet kring digitala gränssnitt samt flertalet kundorienterade varumärken som vi kommer kunna få ta del av.

– Informationen på rikstoto.no blir nu än mer attraktivt för våra kunder – både före, under och efter varje tävling, avslutar André Heibo-Tuverud.

Avtalet med Norsk Rikstoto är en del av ESMG:s långsiktiga strategi att vara innehållsleverantör till licensierade speloperatörer kring både spel på sport och trav, i Sverige och internationellt.

Gå till Start