Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Unibet: Vi arbetar med hypotesen att Sverige omreglerar 2017-2018

Henrik Tjärnström, VD för Unibet, har uppmanat landets politiker att ta tag i spelregleringen en gång för alla, bland annat i syfte att skapa fler arbetstillfällen. Detta när Unibet presenterade siffror från sitt andra kvartal 2014.

Vad gäller höstens Riksdagsval meddelade Tjärnström att han inte bryr sig om vilket partiblock som vinner, ”så länge de har den bästa digitala agendan”.

– Vi tycker att det är ett missade tillfällen att fånga vad online gaming och den digitala underhållningsindustrin kan ge. Det är något som vi saknar från alla politiska partier just nu, förklarade han.

Till Dagens Industri säger Henrik Tjärnström:

– Den hypotes vi arbetar med är att Sverige omreglerar tidigast 2017-2018.

Unibets vd fortsatte:

– Den holländska regeringen sade för några veckor sedan att den fortsatt siktar på det tredje kvartalet 2015 med en skattesats på 20 procent på spelöverskottet och 1-2 procent till regleraren för kostnader hänförligt till det, det vill säga 21-22 procent totalt. Vår uppfattning är att tidsplanen troligtvis är lite aggressiv, utan att det kommer att hända från det första kvartalet 2016

Han avslutade:

– Vi argumenterar för att en optimal skattesats för ett land som Sverige ligger mellan 5 procent, som i Estland, och 10 procent. Den hypotes vi arbetar med är att Sverige omreglerar tidigast 2017-2018. Det beror också mycket på utfallet i valet

Gå till Start