Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Förbannad skogsarbetare i Luleå trodde miljonbeskedet var ett säljsamtal

Ibland hettar det till i telefonen för Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson och han får arbeta hårt för att övertyga vinnare att de blivit miljonärer. Så var fallet när han lyckades få tag på den Lottospelare i Luleå som prickat in sju rätt på Lotto 2 och vunnit en rund miljon.
– Ja hallå! Svenska Spel, vad spelar det för roll!? Håll inte på prata runt allt nu utan tala om vad du vill, jag är stressad och orkar inte prata med något stolpskott om ingenting.

Så startade vinnarsamtalet, som dock fick en lite annan ton när den helt ovetande miljonvinnaren fick klart för sig vad som egentligen hade hänt:
– Är det sant, har jag vunnit en miljon på Lotto?! Ja det var ju roligt. Du vet, jag tänkte att det var en en ny idiot som ringde för att sälja något. Jag har mycket jobb och det är ett jäkla ringande i mobilen på dagar och kvällar, sa han som ursäkt för starten på samtalet. Och sen fortsatte han i en mycket trevligare ton.
– Men det här var ju trevligt! Nu ska jag hitta på något kul med kompisen som blivit av med jobbet och sedan får vi se vad det blir. Och nu ligger jag ju i alla fall plus på Lottospelandet, ha ha.

Den nyblivna miljonvinnaren i Luleå hade köpt ett färdigt spel med Lotto och Joker för 100 kronor på Ringgatans Jourlivs i Luleå. Han är en skogsarbetare i 55-årsåldern som vara anonym.

Pressmeddelande här.

Gå till Start