Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Spelbolagen investerade 1,7 miljarder i TV-reklam 2013

Under år 2013 satsade spelbolagen drygt 1,7 miljarder kronor på TV-reklam (bruttopriser). Utländska spelbolag som inte har tillstånd att bedriva spel i Sverige stod för 64 % av all spelreklam i TV under år 2013. Det skriver Lotteriinspektionen på sin hemsida.

Utdrag nedan. Hela texten finns här.

Enligt lotterilagen är det förbjudet att marknadsföra lotterier som saknar tillstånd. Reglerna gäller dock endast marknadsföring i medier som har sina sändnings- och utgivningstillstånd i Sverige. Medier som har sina sändningstillstånd i andra länder, inom EU, som till exempel TV 3 och Kanal 5, omfattas inte av svensk lagstiftning och kan därför sända oreglerade speloperatörers marknadsföring.

spelreklam_per_kanal

Lotteriinspektionens källa är TNS-SIFO reklammätning.

Gå till Start