Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

NordicBet hyllar fotbollsglädje som huvudsponsor av ConIFA och Samelandslaget

Spelbolaget NordicBet går in som huvudsponsor för ConIFA, en organisation som arrangerar internationella fotbollsmatcher för nationer, folk och minoriteter utanför FIFAs organisation. Samarbetet är en hyllning till fotbollsglädje över gränser, inte minst under ConIFA World Football Cup som i år sker i Östersund 31 maj – 8 juni.

– Vi är mycket glada över att NordicBet gått in som sponsor till ConIFA, säger Per-Anders Blind, president hos ConIFA. Sponsorskapet ger oss möjlighet att driva denna organisation som är en mycket viktig mötesplats där fotbollen är den förenande faktorn. Tillsammans blir vi bättre.

ConIFA World Football Cup är VM för nationer, folk och minoriteter utanför FIFAs organisation. Turneringen initierades 2013 för att stärka relationer mellan människor, minoriteteter och isolerade regioner runt om i världen genom vänskap, kultur och glädjen till fotboll.

nordicbet-conifa

Årets mästerskap, ConIFA World Football Cup 2014 består av 12 lag; Kurdistan, Sápmi, Quebec, Isle of Man, Nagorno-Karabach, Abchazien, Aramean Suryoye, Tamil Eelam, Zanzibar, Darfur, Padanien och Occetanien.

–  Vi är extremt stolta över att få vara med att visa upp den äkta passion för fotboll som finns inom ConIFA, säger Mikael Nilsson, svensk marknadschef på NordicBet. De nationslösa lagen som ConIFA representerar är exempel på den förenande kraften som finns inom fotbollen.

NordicBet kommer även att vara officiell huvudsponsor av det samiska laget som är årets turneringsvärdar i Östersund.

–  Samerna är värdar för ConIFA-VM och dessutom hela Nordens lag. Det känns därför otroligt kul att vara med som deras partner under årets turnering. De har ett starkt lag som absolut bör kunna utmana om guldet, kommenterar Mikael Nilsson.

NordicBets sponsorskap av ConIFA och det samiska landslaget innebär en möjlighet att manifestera sin gränslösa kärlek till fotboll tillsammans med en aktör som verkar för en inkluderande sport. I samband med turneringen har NordicBet bland annat tagit fram webbserien #NewHeroes för att hylla hjältarna under årets turnering. Serien kommer i 12 delar gestalta de deltagande lagen med lag-och spelarporträtt. Första avsnittet kommer att premiärsändas den 12 maj på NordicBets hemsida men redan idag släpps trailern inför den kommande serien som från och med idag kommer att kunna följas här:

–  I vår serie #NewHeroes så kommer svenska fotbollsfans att få chansen att följa de deltagande lagens spelare, ledare och fans och deras passion för sporten. Vi vill visa upp en ny sida av fotbollen och ge plats för de hjältar som kanske annars inte får den plats i rampljuset som de förtjänar, avslutar Mikael Nilsson på NordicBet.

Precis som under kommande VM i Brasilien liksom i division fyra i fotboll så kommer NordicBet att erbjuda odds inför varje match under ConIFA World Football Cup.

Pressmeddelande här.

Gå till Start