Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Balotelli vinner VM – i Östersund

Den 31 maj – 8 juni i Östersund samlas lag från hela världen för att spela om guldet i ConIFA World Cup 2014. Turneringen arrangeras av ConIFA för nationer, folk och minoriteter utanför FIFAs organisation.

Enligt färska vinnarodds från NordicBet kommer norra Italiens superlag med Enoch Balotelli i spetsen, Padanien, vinna guldet i årets turnering medan regerande mästarna Kurdistan står som främsta utmanare till tre gånger pengarna. Värdnationen Sápmi står även som ett favorittippat lag, guld till laget ger just nu fem gånger insatsen.

Mer än 5 500 etniciteter och hundratals isolerade regioner runt om i världen saknar möjligheten att spela internationell fotboll under FIFA. Under ConIFA World Cup 2014 i Östersund samlas Kurdistan, Sápmi, Sydossetien, Isle of Man, Nagorno-Karabach, Abchazien, Aramean Suryoye, Tamil Eelam, Nice, Darfur, Padanien och Occetanien för att spela VM för nationer, folk och regioner som står utanför FIFAs organisation.

Balotelli bror

När ConIFAs huvudsponsor NordicBet släpper vinnaroddsen inför årets mästerskap hamnar de trefaldiga mästarna från norra Italien, Padanien, på första plats. Sedan Enouch Balotelli blev klar spelare i truppen förra veckan har vinnaroddset för laget sjunkit från 3.00 till 2.75. NordicBet pratar om en Ballotellieffekt.

– Padanien har ett starkt lag på papperet och med Enoch Balotelli i spetsen så har de vässat sin trupp. De har vunnit samtliga tre mästerskap som de deltagit i, en historik som avslöjar ett farligt lag på planen i Östersund, kommenterar Mikael Nilsson, svensk marknadschef på NordicBet.

Värdnationen Sápmi rankas även högt inför ConIFA World Cup 2014 med toppspelare hämtade från Tippeligan, Norges högsta division i fotboll.

−Hemmafavören spelar historiskt sett en stor roll och det starka hemmastödet kommer garanterat att lyfta Sápmi. Tyvärr så har man inte lyckats få loss sina största stjärnor i spelare som Morten Gamst Pedersen och Tom Högli, men laget ska ändå kunna vara med och slåss om medaljer, kommenterar Mikael Nilsson.

Bland övriga toppkandidater utmärker sig de regerande mästarna Kurdistan och Arameans Suryoye som kommer till mästerskapet med landslagsspelare från bland annat Premier League, turkiska- och holländska högstaligan. Guld till Arameans Suryoye spelas just nu till fem gånger insatsen.

Vinnaroddsen för ConIFA World Fotboll Cup 2014

Padania – 2.75

Kurdistan – 3.00

Sápmi – 5.00

Aramean Suryoye – 5.50

Nagorno-Karabakh – 8.50

Occitania – 8.50

County of Nice – 10.00

Abkhazia – 25.00

South Ossetia – 40.00

Ellan Vannin – 175.00

Tamil Eelam – 200.00

Darfur United – 350.00

Pressmeddelande här.

Gå till Start