Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Svenska Spel söker Analysansvarig Online

Tycker du om spel och vill arbeta med webbanalys? Just nu söker Svenska Spel en Analysansvarig Online.

Arbetsroll: Analysansvarig (Online)

Typ av anställning: Heltid (vikariat)

Var: Sundbyberg eller Visby

Sista ansökningsdag: 4 april

Mer information finns nedan samt här.

Försäljningsområde Online ska oavsett konkurrentsituation vara spelarnas förstahandsval genom att erbjuda Sveriges bästa kundmöte och upplevelse i digitala spelmiljöer. Uppdraget innebär att bistå Försäljningsavdelningen Online i bevakningen av utfall och fullt realiserad potential för optimering av kärnprocesser. I uppdraget ingår också att öka medvetenheten och kompetensen kring behovet av uppföljning och optimering av mål i våra digitala kanaler. 

Vi söker nu en Analysansvarig med huvudansvar för strategin kring hur vi  arbetar med kontinuerlig analys, AB-test och optimering i våra digitala kanaler.

Du kommer att arbeta med att kravställa behovet av system för analys, AB-test och optimering av digitala kanaler och du ska bistå försäljningschefer i framtagning och uppföljning av KPI.

Det blir ditt ansvar att koordinera input från webbanalys, affärsanalys och omvärldsanalys för maximalt bidrag till utvecklingsinsatser för Onlineavdelningen. Du kommer även att ha ansvar för utbildning och coachning av Onlineavdelningen inom webbanalys. 

 Vi söker dig som har en gedigen (minst 5 år) dokumenterad erfarenhet inom webbanalys med fokus på såväl analyssystem och styrmått i allmänhet, som på optimering och AB-testning för maximal affärsnytta i synnerhet.

Du arbetar strukturerat och har en förmåga att coacha medarbetare på ett pedagogiskt sätt inom de områden du ansvarar för.

Du har en akademisk bakgrund inom ekonomi eller kommunikationsvetenskap alternativt en digital utbildning som t ex Hyper Island.

Ansvaret för kravställning, utbildning och coachning innebär att det krävs goda muntliga och skriftliga kunskaper i det svenska språket.

Tjänsten är ett vikariat på ca ett år och placering i Visby eller Sundbyberg med tillträde i april och du rapporterar till Avdelningschefen för Online.

Gå till Start