Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Svenska hockeyhjältar i lägre divisioner hyllas

Nu ska Sveriges hockeyhjältar prisas i ”Äkta Hockeyhjältar” – ett nyinstiftat pris av Betsson och Christian ”Fimpen” Eklund. Priset syftar till att hylla och belöna insatser utanför hockeyns toppligor och initiativet är en del av Youtube-serien Fimpens Resa 4, i vilken Fimpen reser land och rike för att uppmärksamma och sätta ljus på hockeyns gräsrötter.

I 10 avsnitt får vi följa den älskade programledaren ”Fimpen” när han besöker klubbar och personer som står i skuggan av elithockeyn. Fimpen har själv tagit hjälp av fans och följare som tipsat om vart han ska åka och vilka han ska träffa.

I första avsnittet fick vi bland annat se Fimpen tar över spakarna som klubbchef i Häradsbygdens SS i vilket Emil ”Munken” Ericsson prisades för sitt engagemang.

– Det har såklart varit sjukt kul att i tre år åka landet runt och hänga med SHL-spelare, men nu vill jag besöka svensk hockey på riktigt. Alla ideellt arbetande i föreningar runt om i landet är hockeyns hjärta och själ. I 10 avsnitt kommer ni få se mig skoja runt, samtidigt som jag prisar hockeyhjältar. Men det finns så många fler som vi vill hylla så därför instiftade vi priset ”Äkta Hockeyhjältar”, där ytterligare 21 hjältar ska prisas utav en jury, säger Christian ”Fimpen” Eklund i ett pressmeddelande.

Hela initiativet stöttas av Betssons Idrottssfond

Utöver Fimpens Resa kommer alltså 21 lokala hjältar, en per län från Skåne i söder till Norrbotten i norr, att hyllas. Varje hjälte prisas med 10 000 kronor och utses av en jury bestående av Fimpen själv, Femtefemmans programledare Mårthen Bergman samt före detta tennisproffset Jonas Björkman och Betssons Sverigechef Mattias Wennerkvist.

Vinnarna tillkännages i april men redan nu är det möjligt att börja nominera hockeyhjältar på betssonsidrottsfond.se

Gå till Start