Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Oddsen: L åker ur riksdagen – MP klarar sig kvar

Liberalerna och Miljöpartiet har båda under fyra procent i opinionen inför valet i höst. Men bara ett av partierna kommer att misslyckas med att klara riksdagsspärren, enligt nya odds från Unibet.

Med mindre än 200 dagar kvar till riksdagsvalet börjar temperaturen skruvas upp i takt med att valrörelsen tuffar igång på allvar.

För Liberalerna och Miljöpartiet väntar en kamp för att klara fyraprocentsspärren. Enligt opinionsläget är stödet lågt för båda partierna, men enligt nya odds från Unibet kommer MP trots allt klara spärren, medan L åker ur.

Enligt oddsen är sannolikheten 56 % för MP att nå över 4 % av rösterna, och 63,3 % att L hamnar under strecket.

– Enligt opinionsläget ligger både L och MP under spärren just nu, men oddsen visar sannolikheten för ett utfall på själva valdagen. Vid samma tidpunkt inför förra valet var det KD som låg pyrt till. Unibets odds visade då att de ändå skulle klara fyraprocentsspärren, vilket också blev fallet, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet, i ett pressmeddelande.

Fördel Andersson om statsministerposten

I racet om vem som får ta ledartröjan i Sveriges kommande regering ligger nuvarande statsminister Magdalena Andersson bäst till.

Ett spel på att nästa regeringschef tillhör Socialdemokraterna ger 1,85 gånger insatsen, jämfört med 1,95 för Moderaterna.

Att Centerpartiet tar posten står i 11 gånger pengarna.

Odds vs opinionsmätningar

Unibet informerar:

– Oddsen tar hänsyn till fler faktorer än opinionsmätningar. Trender, aktuella händelser och historiska data påverkar oddssättningen. Oddsen är dessutom beroende av spelarna. Hur insatserna fördelas har betydelse för hur oddsen blir. De slutliga oddsen sätts av en analysexpert med stor erfarenhet på området, beskriver spelbolaget.

Nyfiken på mer? På sajten Valodds kan du läsa mer om politiska odds och följa oddsen på valet 2022.

Gå till Start