Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Oddsen: Fi tar plats i Stockholm men inte i riksdagen

Fi kommer att ta minst en plats i Stockholms kommunfullmäktige enligt Unibets valodds, men det ser inte ut som att partiet kommer att klara fyraprocentsspärren i riksdagsvalet. Oddset på att Fi får minst fyra procent i riksdagsvalet valet är 2,70 mot 1,40 på att Fi inte kommer in i riksdagen.  I Stockholms kommunalval råder däremot omvänt förhållande. Där är oddset på att Fi tar minst en plats i kommunfullmäktige 1,40 mot 2,70 på att partiet inte lyckas med detta.

– Fi hade ordentlig medvind inför EU-valet. Det avspeglade sig även i våra odds som sänktes kraftigt veckan före valet och då pekade på att Fi skulle ta minst en plats i Bryssel. Inför riksdagsvalet har vi inte sett samma tendens. Just nu talar oddsen på att Fi får strax över tre procent i riksdagsvalet, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet Sverige.

Unibet har erbjudit spel politik sedan 2002 och de politiska oddsen har många gånger har visat sig vara mer träffsäkra än opinionsundersökningar och framförallt inte inte svängt lika mycket som opinionsmätningarna. Oddsen tar hänsyn till fler faktorer än opinionsmätningar och dessutom påverkas oddsen av spelarnas insatser.

Unibets odds på valet 2014

Kommer Fi in i riksdagen?
Ja 2.70
Nej 1.40

Får Fi minst en plats i Stockholms kommunfullmäktige?
Ja 1.40
Nej 2.70

Hur många procent av rösterna får Fi i riksdagsvalet?

0-1.99%
6.00
2-2.99%
3.00
3-3.99%
2.75
4-4.99%
3.50
5% eller mer
7.00

Vem blir Sveriges nästa statsminister?
Stefan Löfven 1.25
Fredrik Reinfeldt 3.50

Parti/koalition att utgöra regering efter nästa val
V+S+MP 2.60
S+MP 3.75
C+FP+KD+M 5.00

Gå till Start