Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Oliver Solberg favorit i SVT:s Utmanarmötet i rally

Efter att ha visat racketsporter som tennis, bordtennis och padel byter SVT nu riktning till det sista eventet Utmanarmötet i rally. Coolbet sätter odds på de speciella eventen.

På söndag väntar den fjärde och sista delen av SVT:s specialsatsning ”Utmanarmötet” – och veckans evenemang blir en tävling mellan sex rallyförare, komplett med kval, kvartsfinal, semifinal och final.

– Jag är jättenervös, men det ska bli en upplevelse att få möta dessa förare, säger Jonna Eson Bråde i ett pressmeddelande. Jonna är även känd som ”Rally-Jonna” från en dokumentär som finns att se på SVT Play.

PG Andersson, 40, som VM-debuterade i högsta klassen WRC1 redan 2002, gör comeback.

– Jag vill alltid vara med och slåss om segern och det här ska bli spännande, säger PG.

”Är av en annan klass”

Spelbolaget Coolbet har tagit fram odds på tävlingen och räknar med en tuff duell mellan två klara favoriter.

– SVT har lyckats samla flera av Sveriges bästa förare, såsom SM-föraren Mattias Ekström och VM-veteranen PG Andersson tillsammans med kommande stjärnor som Emil Bergkvist och ”Rally-Jonna” Eson Brådhe. Men de nuvarande VM-förarna Oliver Solberg och Pontus Tidemand är i av en annan klass trots det intressanta startfältet, säger Petter Lundmark, marknadschef på Coolbet.

Oliver Solberg favorit i SVT:s Utmanarmötet i rally

Startskottet går på söndag klockan 15:45, och varje förare kommer att köra två kvalomgångar där de två bästa går direkt till semifinal.

De fyra andra förarna går till kvartsfinal där den snabbaste sammanlagda tiden över två sträckor vinner. Upplägget är sedan detsamma i semifinalen och finalen.

Oddsen Utmanarmötet i rally

  • Oliver Solberg 2.00
  • Pontus Tidemand 2.25
  • Mattias Ekström 5.00
  • PG Andersson 6.00
  • Emil Bergkvist 30.00
  • Jonna Eson Brådhe 50.00

Utmanarmötet i rally sänds i SVT1 på söndag den 7 juni klockan 15.45. SVT:s egen rallyexpert Jonas Kruse kommenterar tävlingen tillsammans med Johan Ejeborg.

Mer läsning: Coolbet rekryterar från ATG

Gå till Start