Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Från text-TV till .se – Stryktipset 551 flyttar till nätet

Från och med 1 januari 2019 kommer man inte längre kunna följa Stryktipset och Europatipset på SVT:s text-TV. Reaktionerna har inte låtit vänta på sig och många har uttryckt sin frustration över nedläggningen.

Därför lanserar nu Stryktipset och Europatipset samma sidor, men på webben.

– Text-TV utan Stryktipset är som England utan fotboll, säger fotbollskommentatorn Niklas Holmgren. Det är tråkigt att dessa klassiska sidor går i graven, men jag är glad att de återuppstår i annat format.

Det är i samband med omregleringen av spelmarknaden den 1 januari 2019 som SVT har beslutat att ta bort allt spelinnehåll från nyhetstjänsten för att undvika otillbörligt gynnande.

– För många spelare och tippare är text-TV den enda källan till att hitta spelinformation, matcher och för att rätta sina spel, beskriver Svenska Spel i ett pressmeddelande.

För att hjälpa de spelare som tidigare förlitat sig på text-TV lanserar nu Svenska Spel samma sidor, men på webben.

[irp]

Sida 550 blir 550.se

I samma text-TV-manér och med samma information finns nu Stryktipsets och Europatipsets text-TV-sidor tillgängliga på Internet. 550 blir 550.se, 551 blir 551.se, och så vidare.

– Vi styr nu om vår data som vi försett SVT med till webben istället, säger Jonas Nilsson, PR-ansvarig på Svenska Spel Sport & Casino, kommunikationsansvarig på Stryktipset. Det blir exakt samma information, utseende och sidor.

– På så sätt erbjuder vi ett alternativ till alla som suktar efter klassiskt och enkelt som text-TV symboliserar när man vill ha koll på matchresultaten och rätta sin kupong, avslutar Jonas Nilsson.

[irp]

Sidorna som förflyttats till webben är:

  • 550.se – Meny
  • 551.se – Stryktipsets senaste omgång
  • 552.se – Stryktipset och Europatipset, kommande omgång
  • 553.se – Europatipsets senaste omgång

Sidorna fungerar i alla enheter där internet finns (dator, smarta telefoner, surfplattor och smarta TV-apparater).

Gå till Start