Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Norsk Tipping väljer Playscan som spelansvarsverktyg

Norska statens spelbolag Norsk Tipping väljer efter en upphandling att skriva avtal med Svenska Spel för rätten att använda spelansvarsverktyget Playscan.

Ett starkt konsumentskydd spelar en central roll för både Svenska Spel och Norsk Tipping. Nu väljer det norska spelbolaget att fortsatt köpa in Svenska Spels spelansvarsverktyg (responsible gaming tool, RGT).

– Playscan har en nyckelroll i vårt arbete för att förhindra spelproblem, säger Bjørn-Helge Hoffmann, spelansvarschef på Norsk Tipping.

Han fortsätter:

– Vi är mycket glada över att vi får möjlighet att fortsätta det goda samarbetet med Svenska Spels Playscan. Verktyget och riskanalysen av våra spelare har en nyckelroll i vårt arbete för att förhindra spelproblem, fortsätter Bjørn-Helge Hoffmann.

Avtalet löper upp till sex års tid.

[irp]

Haft samarbete sedan 2014

Samarbetet mellan bolagen startade redan 2014, då Norsk Tipping valde verktyget för att göra sitt spelansvar mätbart. Norsk Tipping har därefter stärkt sina spelansvarsinsatser med proaktiva telefonsamtal i ansvarssyfte, något som även Svenska Spel arbetar aktivt med.

– Viktigt för Norsk Tipping är att verktyget vilar på evidens och kunskap om spelproblem, något vi arbetar med varje dag. Med sitt driv för spelansvar är Norsk Tipping en mycket viktig partner för oss, säger Annika Hjälm, chef Playscan, Svenska Spel.

Playscan är ett spelansvarsverktyg som ägs och utvecklas av Svenska Spel. Verktyget identifierar riskfyllt spelande och kommunicerar med kunder som visar tecken på förhöjd risk för att utveckla spelproblem. Programmet erbjuder med sin riskanalys spelbolag en möjlighet att mäta, följa och agera på riskfyllt spelande i sin kundbas, meddelar Svenska Spel.

För några år sedan uppdaterade Miljonlotteriet till Playscan 4.

Gå till Start