Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Miljonlotteriet uppgraderar till Playscan 4

De senaste funktionerna i Playscan finns nu tillgängliga på miljonlotteriet.se Uppgraderingen innebär att Miljonlotteriet kan erbjuda sina kunder utökad information om deras spelbeteende.

– Verktyget är viktigt inte bara för spelare, men även för oss som operatör. Det hjälper oss att förstå och utvärdera effekterna av vårt övergripande spelansvar, säger Ludwig Alholt, vd på Miljonlotteriet.

– Vad jag verkligen gillar med den senaste versionen av Playscan är att spelaren får mer information nu.

Varje vecka analyserar Playscan spelvanorna på 4,5 miljoner spelare – runt om i världen. Och spelarna är positiva till verktyget: de reflekterar över sina spelvanor, besvarar självtester och tycker att det är bra att verktyget varnar om deras spelbeteende skulle förändras till att bli mer riskfyllt.

Miljonlotteriet använder Playscan sedan 2011.

Om Playscan
Med verktyget Playscan får spelaren koll på sitt spelande. Verktyget mäter eventuella risker i spelbeteendet och varnar spelaren om denne skulle spela på ett sätt som kan leda till problem. Spelaren får då också tips på hur man håller sitt spelande på en lagom nivå. Playscan AB vill förändra beteenden hos spelare och aktörer inom den globala spelbranschen för att minska spelproblem med visionen om en socialt hållbar spelbransch där spelarens väl alltid kommer i första hand. Playscan AB är ledande inom teknikutveckling på spelansvarsområdet. Vi säljer analys och kommunikationsverktyg samt konsulttjänster riktade mot spelansvar. Vi stödjer även forskning samt utbildar och kommunicerar brett om spelansvar och spelproblem.

Gå till Start