Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Zimpler: “Vi ser fram emot att jobba med SPER för att nå en sund, modern och hållbar marknad”

Zimpler, som är leverantör av betallösningar går med i SPER som stödmedlem för att bidra till det arbete som riksorganisationen gör för att göra den svenska marknaden sund, modern och hållbar, meddelar bolaget.

Kristofer Ekman Sinclair, vd och medgrundare på Zimpler:

– Vi strävar efter att vara det schystare betalföretaget på marknaden. Därför ser vi fram emot att jobba med Sper för att nå en sund, modern och hållbar marknad. Denna målsättning ligger helt i linje med vår produkt där vi erbjuder en modern, mobil plånbok med flera betalalternativ som dessutom ger konsumenten verktyg för att kontrollera sin konsumtion.

Han fortsätter:

– Zimplers mobila plånbok nyttjas idag i flera olika branscher. Genom att samarbeta med branschorganisationer tror vi att vi kan nå vårt gemensamma mål och skapa den optimala kundupplevelsen med stärkt konsumentskydd, avslutar Kristofer Ekman Sinclair.

[irp]

Stödmedlemmar bidrar till branschutvecklingen

När SPER ombildades från etiskt råd till branschorganisation våren 2017 öppnade man möjligheten till stödmedlemskap.

Ett stödmedlemskap bygger på ambitionen att söka svensk licens vid en omreglering av lagen. Alternativet är att man som aktör, även utan licens, aktivt verkar för SPER:s syfte och ambition om ett högt konsumentskydd.

– Ska vi prata spelbransch på riktigt är det klokt att involvera så många aktörer som möjligt. Att SPER nu får tillskott av både de som utvecklar produkterna respektive de som sköter betalningarna kommer att vara givande i det utvecklingsarbete vi driver, säger Jenny Nilzon, vd för riksorganisationen.

Gå till Start