Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Henrik Larsson ny ambassadör för Betfair

Henrik Larsson blir Betfairs nya ansikte utåt. Spelbolaget meddelar att “Henke” har i uppdrag att ge sin syn på aktuella fotbollshändelser och internationella toppmatcher i Betfairs regi.

Betfair är en av världens största speloperatörer och sticker ut på marknaden med en etablerad spelbörs. Spelbörsen fungerar i likhet med aktiemarknaden att personer (spelare) köper och säljer odds/sannolikheter med varandra.

Med en lång spelarkarriär i klubbar som Manchester United, Barcelona och Celtic kommer nu Henrik Larsson att veckovis dela med sig av sina tankar hos Betfair. Han ska även dela med sig av sina speltips på aktuella toppmatcher.

− Jag är otroligt glad över möjligheten att bli Betfairs nya ambassadör. Det känns spännande att återigen få vara tillbaka i fotbollen, berättar Henrik. Jag ser fram emot dela med mig av mina tankar kring den internationella toppfotbollen. Att jag har en tidigare karriär som spelare och ett gediget fotbollsintresse är nog ingen nackdel.

[irp]

Vill ta marknadsandelar i Sverige

Genom sitt samarbete med Henrik Larsson hoppas Betfair ta en ännu starkare position i Sverige.

− Vi är väldigt stolta över samarbetet med Henrik Larsson och hoppas att det kan stärka vår position på den svenska marknaden, säger Josh Powell, marknadschef på Betfair

Han fortsätter:

– Henrik har stor kunskap och erfarenhet att dela med sig av då han varit i några av de största klubbarna och varit väldigt framgångsrik.

[irp]

Tror Sverige har chans mot Italien

Henrik Larsson är den senaste spelaren att göra mål för Sverige i ett VM har direkt erfarenhet av hur det är att vara en del av en svensk VM-sommar. Inför VM-kvalmatcherna mot Italien är han försiktig optimist.

− Det kommer naturligtvis bli riktigt svårt men jag tror att vi kan klara av det. Italien är motiverade men det är vi med. De är riktigt individuellt skickliga men det gäller att vi spelar som ett kollektiv.

Han fortsätter:

– Jag ser våra chanser som väldigt goda men då gäller det att vi håller ihop det bakåt och kan ta vara på kontringar och möjligheter som dyker upp framåt. Förhoppningsvis kan man trycka in ett par baljor. Ett Sverige i VM skulle betyda väldigt mycket för svensk fotboll på alla nivåer, berättar Henrik.

[irp]

Gå till Start