Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Betfair och Bayer Leverkusen bryter samarbetet

Spelbolaget Betfair har tillsammans med tyska Bundesliga-laget Bayer Leverkusen bestämt sig för att avbryta det tvååriga sponsoravtal som tecknades så sent som i somras. Huvudanledningen tros vara den fem procent skatt på sportsbetting som börjat gälla i Tyskland.

Sponsorskapet innehåll bland annat Betfair-reklam på arena, kommunikation med Bayer Leverkusens fans och medlemmar samt möjlighet att använda manager Rudi Völler som ambassadör.

Ingen av parterna vill än så länge kommentera beslutet men det avbrutna samarbetet tros ha att göra med den lag som säger att det är fem procent skatt på sportsbetting i Tyskland. Lagen började gälla bara dagar efter att samarbetet mellan Betfair och Bayer Leverkusen blev klart.

Gå till Start