Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Kindred Futures och Cockroach Labs ska utveckla nästa generations databaslösning

Kindred Groups innovationsavdelning, Kindred Futures, inledde i oktober ett samarbete med Cockroach Labs för att utveckla nästa generations databaslösning. Samarbetet syftar till att förbättra upplevelsen för Kindreds kunder.

I takt med att spelbolag växer sin aktiva kundbas ökar “avståndet” mellan kundernas enheter och spelbolagens databaser. Avståndet kan medföra lägre hastighet, prestanda och tillförlitlighet.

Kindred Futures samarbetar nu med CockroachDB, som är en öppen databas byggd för att replikera sig själv globalt och därmed klara databasavbrott.

– Förutom Google finns det idag ingen liknande lösning på marknaden och Cockroaches unika arbetsmetod erbjuder stora möjligheter för Kindred Futures, meddelar spelbolaget.

[irp]

Grundades av tidigare Google-anställda

Cockroach Labs grundades 2015 av tre tidigare Google-medarbetare. Google Spanner är förebilden, men med visionen att göra den tillgänglig för bolag över hela världen.

– Samarbetet med Kindred har varit instrumentalt i att anpassa vår produkt för marknaden, säger Spencer Kimball, vd och medgrundare på Cockroach Labs.

– Storheten i samarbetet är att det gynnar båda sidor; Kindred hjälper oss bygga en produkt som passar deras behov samtidigt som de förblir i framkant inom den tekniska utvecklingen.

[irp]

Utvecklingsmöjligheter och regleringsuppfyllnad

Kindred Futures som initiativ lanserades 2016 för att innovera Kindreds projekt och affärsmodell.

– CockroachDB erbjuder precis den produkt och det team som vi har letat efter för att förbättra erbjudandet till vår växande globala kundbas, säger Marcus Smedman, CTO på Kindred Group.

Han fortsätter:

– Idag är länder allt mer beskyddande över sina medborgares data vilket gör att vi behöver en partner som kan hjälpa oss förbättra vårt erbjudande till våra kunder samtidigt som vi uppfyller lokala regleringar.

Tidigare i år var Kindred med och lanserade en satsning på AI-teknik och stordata mot penningtvätt.

Gå till Start