Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Kindred: Utvecklat moln ska öka kundupplevelsen

Kindred Group har tagit ett steg mot att skapa en global spelplattform. Detta genom att implementera CockroachDB, världens första molnbaserade NewSQL-databas, som både är multiaktiv och har öppen källkod.

När utvecklingen är helt klar kommer kundupplevelsen att avsevärt förbättras på Kindreds samtliga marknader, meddelar spelbolaget.

Kindred Group har arbetat tätt ihop med Cockroach Labs de senaste två åren för att utveckla en global geo-distribuerad plattform.

Och nu har de första stegen i att använda lösningen har lanserats.

– Kindred har tack vare samarbetet med Cockroach Labs ännu en gång höjt ribban för teknologiska framsteg i spelsektorn. Vi är väldigt glada över att kunna implementera den här lösningen på vår plattform. Vi ser särskilt fram emot att ta del av en förbättrad kundupplevelse, motståndskraft och effektivitet, säger Marcus Smedman, CTO på Kindred Group.

[irp]

Moln som ska öka kundupplevelsen

Lösningen ska förbättra Kindreds motståndskraft mot avbrott eller störningar i datacentret.

Upplägget ska också bidra till en sömlös skalbarhet av plattformen till både marknader och varumärken.

– Att kunna bygga datacenter närmre kunderna kommer inte bara att förbättra spelupplevelsen utan även öka Kindreds flexibilitet – något som är avgörande för att verka i spelbranschens föränderliga och komplexa klimat, beskriver spelbolaget.

[irp]

Expansionen ställer krav på utveckling

När Kindred nu breddar sin verksamhet till bland annat den amerikanska marknaden och samtidigt tar marknadsandelar i de marknader de är aktiva inom, måste plattformen hantera en större mängd data jämfört med idag.

– Vi hanterar i genomsnitt 30 miljoner transaktioner per dag på vår plattform, vilket är jämförbart med företag som PayPal, säger Hans Åkesson, Head of Architecture på Kindred Group.

Han fortsätter:

– Det vi nu bygger kommer göra det möjligt för oss att växa både snabbt och hållbart, över hela världen. Vi vet att andra företag letar efter liknande lösningar, men så vitt vi vet har de inte kommit lika långt i processen som vi har, avslutar Hans Åkesson.

Läs också: Kindreds vd om framtidsplanerna: ”På sikt ska det jobba 700 personer i Sverige”

Gå till Start