Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Kindred i nytt samarbete: AI-teknik och stordata ska knäcka penningtvättare

Kindred inleder ett samarbete med City, University of London och BetBuddy för att undersöka hur artificiell intelligens (AI) kan stärka beslutsprocessen mot penningtvätt.

Kindred Group inleder ett samarbete med centret för maskininlärning vid City, University of London samt BetBuddy, en specialist inom dataanalys av spelansvar.

– Projektet knyter väl an till redan påbörjad forskning inom vårt Kindred Futures-ben där vi tittar på hur AI kan stödja arbetet med att hitta avvikande spelarbeteenden, säger George Debrincat, Money Laundering Reporting Officer på Kindred.

Samarbetsprojektet innebär att Kindred stödjer och finansierar en filosofie doktor för att undersöka hur djupinlärning och AI-teknik kan stärka beslutsprocessen för att bekämpa penningtvätt.

*** Teckna Premium: Få tillgång till allt innehåll och låsta artiklar!

Artificiell intelligens, stordata och forskning

George Debrincat berättar att det är ett av flera steg för att skapa en tryggare spelmiljö.

– Vi har som en koncern möjlighet att förbättra vårt redan starka anseende inom regelefterlevnad genom att använda AI och ”big data” samtidigt som vi befäster en säker och trygg spelmiljö för våra kunder.

AI-teknik ska förhindra spelfusk och penningtvätt.

BetBuddy är ytterligare en samarbetspart i projektet och har arbetat länge med dataanalys inom spelbranschen.

– Det är glädjande att se våra modeller och teorier sättas på prov i ett givande samarbete som även driver ny forskning med möjlighet att förbättra människors liv, säger professor Artur Garcez, chef för Citys center för maskininlärning.

*** Teckna Premium: Få tillgång till allt innehåll och låsta artiklar!

Vill skapa förståelse för hur AI kan appliceras

Simo Dragoceciv, vd för BetBuddy ser fram mot samarbetet:

– Vi är väldigt glada att få samarbeta Kindred som är vida respekterade som innovatörer inom spelaransvar online.

Han fortsätter:

– Vi är också nöjda att kunna fortsätta vårt långtgående samarbete med professor Garcez och hans forskningsteam som är respekterade över hela världen och erkända ledare inom maskinlärning samt förståelse hur AI kan appliceras, avslutar Simo Dragiceciv.

Gå till Start