Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Daniela Johansson blir vice vd för Paf

Ålands Penningautomatförening, i spelvardagen även kallade Paf, får ytterligare en vice vd i Daniela Johansson. Sedan 2013 ansvarar hon bland annat för bolagets arbete med spelansvar.

Daniela Johansson har arbetat på Paf i 15 år och haft en rad olika roller i organisationen genom åren. Hon ingår sedan 2014 i bolagets ledningsgrupp.

– Daniela är en naturlig ledare och en bra representant för Paf både internt och externt, berättar Christer Fahlstedt, vd för Paf.

– Under Danielas tid som spelansvarschef har Paf utvecklats till att bli en föregångare på området.

Sedan tidigare är Pafs personaldirektör Johanna Backholm vice vd, så utnämningen av Daniela Johansson innebär att Paf återigen har två vice vd:ar.

[irp]

Vill inspirera konkurrenterna

I fjol omsatte Paf-koncernen 113 miljoner euro och genererade en vinst på 15,2 miljoner euro. Bidraget till samhällsnyttiga ändamål samma år var 20 miljoner euro.

Paf  berättar att man vill inspirera konkurrenterna att höja sin ansvarsnivå och har de senaste åren vunnit priser på området.

– Pafs ambitioner på ansvarsområdet kommer inte att minska framöver och Daniela har därför en mycket viktig roll i Pafs fortsatta utveckling, säger Christer Fahlstedt.

Tidigare i år tog Daniela Johansson emot Pafs pris på EGR Nordic Awards för det mest socialt ansvarsfulla spelbolaget.

[irp]

Vice-vd: Bekräftelse på hur viktigt spelansvaret är

Daniela Johansson ser utnämningen som en bekräftelse på hur viktig omsorgen om kunderna är för Paf.

– Och så blir jag förstås personligen hedrad av utnämningen. Jag är glad att det jobb jag och hela avdelningen gör är viktigt för Paf.

Paf-koncernen har över 400 anställda med kontor i Mariehamn, Helsingfors, Stockholm, Tallinn och Madrid.

Gå till Start