Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Hon blir ansvarig för Public Affairs på Betsson

I takt med att allt fler länder reglerar sina spelmarknader ökar komplexiteten och samhällsdebatten för många spelbolag. Betsson säger sig se förändringen som en stor möjlighet och rekryterar därför bland annat en ansvarig för Public Affairs.

Syftet är, enligt Betsson, att vara mer aktiv i den framtida debatten.

– Tekniken utvecklas snabbt och driver både politiken och juridiken framåt. Betsson har licenser i elva olika jurisdiktioner och därmed en stor kunskap om vad som krävs för en fungerande och ansvarstagande spelmarknad, berättar Pia Rosin, kommunikationschef på Betsson.

PA-ansvarig på Betsson blir Karin Emanuelli, med skolning från Lunds Universitet och med erfarenhet som politisk rådgivare för den liberala partigruppen i Europaparlamentet.

[irp]

Ska göra Betsson hörd i Sverige och Europa

Karin Emanuelli tillträdde positionen lagom till Almedalsveckan i början av juli.

– Karin har mångårig erfarenhet av politik och påverkansarbete från såväl Europaparlamentet som konsultarbete med inriktning public affairs. Hon kommer på ett bra sätt göra Betssons röst hörd i Sverige och Europa när spelmarknaden utvecklas, säger Pia Rosin.

I sin senaste yrkesroll var Karin Emanuelli seniorkonsult på kommunikationsbyrån JKL.

[irp]

Inför ny roll i koncernledningen

Betsson stärker även koncernledningen med en ny roll, ”Vice President Governance, Risk and Compliance”. Syftet med rollen är att säkerställa att Betsson investerar etiskt och långsiktigt i förhållande till regulatoriska risker och möjligheter.

Fredric Lundén, med bakgrund från bland annat SEB och Finansinspektionen kommer att tillträda positionen den 1 september 2017.

Därutöver kommer Petra Zackrisson att ingå i koncernledningen som Vice President Corporate Development.

[irp]

Ulrik Bengtsson: ”Stora möjligheter för Betsson”

Petra Zackrisson har sedan 2013 haft ansvar för affärsutveckling i ledningsgruppen för Betsson Malta.

– Utvecklingen av spelindustrin innebär mycket stora möjligheter för Betsson. Att kunna navigera rätt i en snabbt föränderlig regulativ omvärld kommer vara en konkurrensfördel, både för vår befintliga verksamhet och för vår förvärvsstrategi, säger Ulrik Bengtsson i en presskommentar.

Han fortsätter:

– Fredric och Petra kompletterar Betssons koncernledning och jag ser fram emot att tillsammans med dem göra Betsson än mer framgångsrikt, avslutar Ulrik Bengtsson.

Betsson meddelade tidigare att spelbolaget utsett Kaaren Hilsen till CFO. Hon tillträder positionen den 1 oktober, och under perioden 1 september till 30 september kommer Kristian Saliba, CFO för Betsson Malta, tjänstgöra som tillförordnad CFO för Betsson AB.

Gå till Start