Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

ATG höjer omsättningen och investerar för framtiden

ATG:s omsättning 2016 blev den högsta i bolagets historia. Resultatet för helåret uppgick till 8,6 miljoner och trav- och galoppsporten tilldelades 438,6 miljoner kronor.

– 2016 blev ett rekordår och är ett resultat av de satsningar vi gör för att öka kundupplevelsen och intresset för hästspel, berättar Lotta Nilsson Viitala, ekonomichef ATG.

Kostnaderna har under året ökat med 16 procent vilket enligt ATG följer bolagets plan för att skapa en än mer engagerande spelupplevelse och mötesplats för spel.

– Våra ägare, Svensk Travsport och Svensk Galopp, har de senaste åren valt att återinvestera i ATG i syfte att skapa större intresse för hästspel och förbereda bolaget för den kommande licensmarknaden. Våra nettokostnader är trots satsningen på nya produkter och tjänster fortfarande lägst i branschen, säger Lotta Nilsson Viitala.

Resultatet för helåret uppgick till 8,6 miljoner kronor.

[irp]

Drygt 400 miljoner till hästsporten

ATG:s medel till trav- och galoppsporten uppgick till 438,6 miljoner kronor, vilket är en ökning med 1,9 miljoner jämfört med 2015.

– Det följer den plan vi har med målet att under 2018 kunna öka medel till trav- och galoppsporten med 300 miljoner kronor, vilket bidrar till vår mission att göra Sverige mer levande, säger Lotta Nilsson Viitala.

Under året lanserade ATG två stora produktnyheter, V75 Boost under februari och Top 7 under oktober.

– Den utveckling som inleddes under 2014, när ATG vände sin omsättningsutveckling till positiv, har förstärkts under 2016, kommenterar spelbolaget i bokslutskommunikén.

[irp]

Internationell konkurrens

ATG skriver vidare:

– Under året har konkurrensen med andra spel, framför allt under fotbolls-EM i Frankrike och de olympiska spelen i Rio de Janeiro, varit intensiv. Antal jackpots för ATG:s stora spelformer V75 och V86 har under året varit lägre än i jämförelseåret som var ovanligt jackpotintensivt.

Den internationella spelomsättningen uppgick under året till strax över 2,5 miljarder, en minskning med 22,1 %.

– Detta är en effekt av att ett antal avtal med utländska partners avslutades per sista december 2015 till följd av införandet av en ny affärsmodell som bland annat syftar till att minska risk och höja ATG:s intjäning för den internationella affären, vilket också konstateras i utfallet, berättar spelbolaget.

Video: Ekonomichef Lotta Nilsson Viitala kommenterar ATG:s 2016

Hela ATG:s bokslutskommuniké finns att ladda ned här (pdf).

Gå till Start