Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

ATG utreder tyska Hamburger Trab-Zentrum och Pferdewetten

ATG har beslutat att inleda en undersökning mot Hamburger Trab-Zentrum och det tyska bolagets partner spelbolaget Pferdewetten. Undersökningen kommer kort inpå att man valt att göra en liknande insats mot sin partner i Belgien.

Anledningen till granskningen är att man fått uppgifter om eventuellt subventionerat spel.

– Vi har uppgifter om att Pferdewetten erbjuder sina kunder rabatter på ATGs produkter. Det är i så fall ett solklart brott mot våra bestämmelser och avtal, säger Magnus Lunner, säkerhetschef på ATG.

Tidigare idag kom Travronden med uppgifter om att man, via en reporter som testspelat, fått igenom spel med rabatt.

– Travrondens reporter kunde göra flera spel på olika spelformer och fick fem procents återbetalning av insatsen, skriver tidningen.

Huruvida dagens pressmeddelande från ATG, som ligger till grund för den här artikeln du just nu läser, skall sammankopplas direkt med Travrondens avslöjande får vara upp till var och en av er läsare.

En förhållandevis liten marknad för ATG

Hamburger Trab-Zentrum är partner till ATG och erbjuder tyska kunder spel på ATG:s produkter bland annat via Pferdewetten.

Magnus Lunner berättar att Tyskland är en liten marknad för ATG.

– Omsättningsmässigt är Tyskland en liten spelmarknad för ATG. De tyska kunderna vinner i paritet med genomsnittet av vår totala kundgrupp.

Spelbolaget stängs av tills vidare

Enligt ATG:s vadhållningsbestämmelser och det avtal som finns mellan ATG och Hamburger Trab-Zentrum är det förbjudet att erbjuda kunder rabatter på spelbolagets produkter.

– Lika villkor ska gälla för samtliga av våra kunder. Om detta råder inget tvivel. Vi har därför i dag beslutat att inleda en utredning för att klargöra de uppgifter vi har, berättar Magnus Lunner.

Han fortsätter:

– Under utredningstiden kommer Hamburger Trab-Zentrum och dess partner bli avstängda för allt spel på ATG:s produkter, avslutar han.

ATG utreder sedan en tid tillbaka också den belgiska partnern PMU Belge för eventuellt avtalsbrott.

Gå till Start