Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

ATG utreder belgiska kundkonton

ATG har beslutat att inleda en utredning av kundkonton tillhörande det belgiska spelbolaget PMU Belge.

– Vi gör det här för att försäkra oss om att allt spel sker på lika villkor och enligt våra avtal, säger Magnus Lunner, säkerhetschef på ATG.

I samband med spelvinster till kunder hos ATG:s belgiska partner PMU Belge har det, enligt spelbolaget, ”florerat rykten och spekulationer” om att det i själva verket är svenska spelare som ligger bakom de belgiska vinsterna.

Spelarna skulle då fått rabatter på sina spel.

Efterlyser tips från allmänheten

Om ryktena stämmer skulle i så fall strida mot parternas avtal där det står att endast kunder i Belgien har rätt att spela via PMU Belge och att rabatter är förbjudna.

– Vi har efterlyst tips från allmänheten i samband med att vinsterna uppmärksammats bland annat i media och vi har nu beslutat att inleda en utredning för att få svar på våra frågor, säger Magnus Lunner.

Spekulationer har också funnits om att de inlämnade spelen från belgiska kunder har brutit mot de svenska vadhållningsbestämmelserna.

– Så är inte fallet. Alla spel är inlämnade i god tid före spelstopp och har inte överskridit antalet tillåtna system som finns i våra vadhållningsbestämmelser, fortsätter Magnus Lunner.

En pågående utredning

De misstänkta kontona är under utredningen avstängda för spel på ATGs produkter. Händelsen är anmäld till ATGs tillståndsmyndighet Lotteriinspektionen.

– PMU Belge har hjälpt oss att tillsvidare stänga kontona och förklarat att de kommer att assistera oss i utredningsarbetet. De hävdar att inga rabatter utbetalas och att de misstänkta kontona har startats av spelare i Belgien, förklarar Magnus Lunner.

Han fortsätter:

– Hur många konton det rör sig om vill jag inte berätta. Jag kan heller inte i nuläget säga när utredningen blir klar.

Svensk kund avstängd

ATG har också stängt av en svensk kund med omedelbar verkan.

Detta efter att kunden har använt ATG:s elektroniska tjänster på ett otillbörligt sätt.

– Kunden har försökt ”skrapa” vår hemsida på information och därmed brutit mot våra kontoregler. Vi har nu beslutat att avsluta kundens konto hos oss, berättar Magnus Lunner.

Gå till Start