Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

ATG skriver samarbetsavtal med tysk travbana

ATG inleder ett samarbete med den tyska travbanan Hamburg-Bahrenfeld, vilket innebär att svenska spelare under året kan spela på banans omkring 25 tävlingsdagar under året.

Banans vd, Klaus Koch, offentliggjorde samarbetet på Facebook.

– Igår fredag var en stor dag i mitt yrkesliv. Då underskrev ATG:s vd Hasse Skarplöth och jag i min egenskap av vd för Hamburg-Bahrenfeld travbana ett samarbetsavtal som innebär att ATG:s kunder från och med mars 2016 kan spela direkt in i vår totalisator, skriver Klaus Koch.

”Försiktigt optimistiska”

Vid de första tre tillfälle kommer man agera saxbana och höjdpunkten under samarbetet kommer enligt Klaus Koch den 9 oktober då man är värd för V64-spelet.

– Samma dag körs storloppet Großer Preis von Deutschland, skriver han.

Och vis av erfarenheter från spel i Norden har man anledning att vara optimistiska.

– Initialt förväntar vi inte de stora volymer men siffror från t ex Harstad, Seinäjoki och Billund tillåter oss att vara försiktigt optimistiska.

”Undrar om ATG vet om att travbanan är på väg att läggas ner”

Anders Engman, journalist på Sydsvenskan, är inte lika positiv till samarbetet med Hamburg-Bahrenfeld. I en bloggpost i mitten av december tog han upp den kommande affären – och uppgifterna om att travbanan ska bli bostäder.

– Undrar om ATG vet om att travbanan är på väg att läggas ner. Marken där banan ligger ägs av Hamburgs stad och de ska bygga bostäder där, skriver Anders Engman.

Han fortsätter:

– Tidsplanen när banan stänger är inte helt fastlagd, det talas om allt från sommaren 2016 till hösten 2017. Travet kommer alltså att få maka på sig och tanken är att det ska byggas en ny travbana invändigt om galoppbanan Horner Rennbahn, menar Anders Engman.

bahrenfeldt_fore
Före (pdf)
bahrenfeldt_efter
Efter (pdf)

På grund av knapphänta kunskaper i det tyska språket har The Gambler Magazine inte kunnat verifiera varken bu eller bä kring om byggnadsplanerna ännu gäller.

Gå till Start