Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

ATG om NordicBets samarbete med SHL: ”Ingen överraskning”

ATG, som sedan september är en av SHL:s huvudsponsorer, berättar i en intervju med Travronden att man inte har fullständig spelexklusivitet i sitt avtal med hockeyligan. Andra spelbolag tillåts enligt samarbetet att sponsra SHL så länge man inte erbjuder spel på hästar.

SHL:s samarbete med ett sportspelsbolag kommer inte som en blixt från klar himmel för ATG.

– Det här är ingen överraskning för oss. Vi har inget i avtalet om exklusivitet för spelbranschen. Det vi har inskrivet är att ingen annan aktör som erbjuder spel på hästar får vara sponsor, säger ATG:s marknadsdirektör Sten Andersen till Travronden.

”Får inte ingå sponsoravtal med någon annan aktör som erbjuder spel på hästar i Sverige”

Spekulationerna om hur mycket pengar ATG betalar för sitt sponsorskap har pågått sedan avtalet offentliggjordes. Men Sten Andersen står fast vid att det är en affärshemlighet – och samtidigt förklarar han att prislappen är lägre än många tror, just för att man inte har fullständig exklusivitet.

– Det är långt mycket mindre än de siffror som det spekulerats i. En viktig anledning till det är just det här att vi inte har någon exklusivitetsklausul, förklarar Sten Andersen för Travronden.

Han fortsätter:

– Prislappen för en sådan skulle ha blivit så hög att det inte var ett alternativ att skriva ett avtal innehållande att vi skulle vara ensamma från hela spelsektorn. Villkoret blev därför att SHL inte får ingå ett sponsoravtal med någon annan aktör som erbjuder spel på hästar i Sverige.

Huruvida NordicBet i nu måste sluta erbjuda spel på svenskt trav eller ej återstår att se.

Gå till Start