Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Officiellt: ATG ny huvudsponsor till SHL

ATG och SHL (Svenska Hockeyligan) har i dag undertecknat ett samarbetsavtal. Avtalet sträcker sig över tre år och innebär att ATG blir huvudsponsor till SHL.

– Ett slagskott i krysset för både travsporten och ATG. Det här samarbetet förenar två av Sveriges största folksporter och det finns redan flera naturliga beröringspunkter mellan hockey och trav, säger Sten Andersen marknadschef på ATG i ett pressmeddelande.

ATG och svensk ishockey hade under 20 år (1981-2001) ett nära samarbete, såväl på landslagsnivå som med Elitserien (nuvarande SHL).

Nu återupptas det samarbetet i och med att ATG blir ny huvudsponsor till SHL.

– Vi har många gemensamma möjligheter och utmaningar. Vi vill båda skapa en engagerande upplevelse och mötesplats för sport och spel, både lokalt och nationellt. På varje ort det finns ett SHL-lag så finns en närliggande travbana, säger Sten Andersen.

Han fortsätter:

– I Karlstad till exempel har travbanan och hockeyn redan skapat lyckosamma gemensamma event. Denna typ av samarbete ska vi nu fördjupa.

”Få sporter som har så starka kopplingar som hockeyn och travsporten”

Det nya samarbetsavtalet innebär bland annat att ATG kommer att kunna synas och ha marknadsaktiviteter på samtliga SHL-arenor.

– Vi är väldigt glada över samarbetet med ATG. Det finns få sporter som har så starka kopplingar som hockeyn och travsporten. Listan kan göras lång över hockeyprofiler som är involverade i travsporten och spel på hästar. Tillsammans med ATG ska vi växa oss än starkare, skapa en bättre arenaupplevelse och locka fler kunder till både SHL och ATG, säger Jörgen Lindgren, vd SHL.

Avtalet sträcker sig över tre år med option på förlängning.

– Båda parter ser långsiktigt på samarbetet. I en framtida licensmarknad där lika villkor råder kan ATG och SHL skapa helt nya och skräddarsydda spelupplevelser för våra gemensamma kunder. Tillsammans går vi mot en spännande framtid, understryker Sten Andersen.

Läs också:

Gå till Start