Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Lena Adelsohn Liljeroth blir ordförande för PostkodLotteriets Idrottsstiftelse

Under 2015 startade PostkodLotteriet sin Idrottsstiftelse och man tillsatte Mats Fogelberg som tillförordnad styrelseordförande. Nu meddelar spelbolaget att före detta kultur- och idrottsministern Lena Adelsohn Liljeroth blir stiftelsens nya ordförande.

Idrottsstiftelsen ska bli “fullt operativ” om ett par veckor, och är en del i PostkodLotteriets satsning på hälsa, utveckling och integration inom – och med hjälp av – idrotten.

– Jag är glad över att en så kompetent kraft som Lena Adelsohn Liljeroth tackat ja till att leda Idrottsstiftelsen, säger Anders Årbrandt, Managing Director för styrelsens instiftare, och PostkodLotteriets operatör, Novamedia Sverige AB. Tillsammans fortsätter vi nu arbetet med att värva ytterligare kompetens till styrelsen, fortsätter han.

“Det behövs mer fria pengar”

Lena Adelsohn Liljeroth var kultur och idrottsminister från 2006 till och med 2014 och har bland annat även varit ordförande i Fryshuset.

– Under min tid som minister såg jag hur mycket idrotten betyder för möten mellan människor, inte minst för dem som kommer från andra länder, säger Lena Adelsohn Liljeroth.

Hon fortsätter:

– Offentligt ekonomiskt stöd är basen i många samhälleliga verksamheter, men det behövs samtidigt mer “fria” pengar från andra aktörer. Jag är därför väldigt glad över att det nu, vid sidan om Postkod- och Kulturstiftelsen, också bildas en Idrottsstiftelse, avslutar hon.

Mer om Lena Adelsohn Liljeroth

  • Sveriges kultur- och idrottsminister mellan 2006 och 2014.
  • Riksdagsledamot sedan 2002
  • Tidigare ordförande i Fryshuset
  • Tidigare ledamot i Granskningsnämnden samt i styrelserna för Dramatiska Institutet, Svenska Institutet, Maria Beroendecentrum och Anorexi-Bulimi-kontakt.
  • Tidigare ledamot i Nordiska Museets nämnd
Gå till Start