Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Tre miljonvinnare på Stryktipset berättar

Den första Premier League-omgången på Stryktipset kom att avgöras på kupongens sist spelade match, Chelsea – Swansea, som slutade 2-2. Det oavgjorda resultatet gjorde att fyra inlämnade rader träffade alla 13 rätt vilket gav miljonvinnare.

Tre av kvällens vinnare hittar vi i Stockholm, Uppsala och i trakterna kring Kristianstad. Samtliga spelare där har lämnat in sina rader via Svenska Spels hemsida, svenskaspel.se.

Totalvinsten landade på 1 491 470 kronor för Stockholmsspelaren. Uppsalabon vann 1 428 887 kronor och 1 286 565 kronor till spelaren i trakterna kring Kristianstad.

Malmösystem på 16 rader prickade alla 13

Kvällens fjärde Stryktipsmiljonär hade lämnat in sina rader hos Direkten Zel i Malmö och för sina 13 rätt kan spelaren nu kvittera ut en totalvinst på 1 378 246 kronor.

– Ja, hallå, vad gäller det? Jag har inte hunnit rätta mina rader ännu, men vad säger du 13 rätt och 1,3 miljoner, på mitt 16-raders system!? Gud i himmelen så mycket pengar, var vinnarens första kommentar.

Vinnaren som brukar spela på Stryktipset hade till en början svårt att tro att hans system för 16 kronor gett en miljonvinst:

– Det här känns superfint, men svettigt, fast härligt på samma gång, är det säkert att du inte skämtar med mig, frågade han.

När det sedan började sjunka in att han nu blivit miljonär fortsatte han:

– Vinsten betyder jättemycket för mig, men jag var inte alls förberedd på det här, det var verkligen en överraskning. Jag har ingen aning om vad jag ska göra för pengarna, men de är i alla fall jäkligt välkomna, tack snälla för ditt samtal avslutade vinnaren.

Malmöspelaren önskar vara anonym.

“Ska fira med skumpa till lunch”

Stockholmsvinnaren visade sig vara en småbarnspappa i 30-årsåldern.

– Det är helt fantastiskt, det har varit svårt att ta in och det har varit väldigt nervöst, så det är skönt att få bekräftat att det stämmer, berättade den nyblivne miljonären.

Eftersom han själv inte hade möjlighet att följa matchen via tv blev spänningen i olidlig:

– Sista minuterna av matchen var hemska, det var riktigt hemskt, jag hade inte möjlighet att kolla matchen på tv, så jag satt och liveuppdaterade i mobilen hela tiden, berättar vinnaren.

Vinnaren som lämnat in sitt systemspel, M-144, för 144 kronor via Svenska Spel i mobilen spelar på Stryktipset då och då, men missar sällan att lämna in när det är Premier League. Han har inget favoritlag men det kan ändras nu:

– Jag försöker tippa oberoende, jag har inget direkt favoritlag, men det får väl nästan bli Swansea nu säger spelaren med ett skratt.

Planerar resa för vinstpengarna:

– Vi tänkte åka på en försenad bröllopsresa, kanske till Island. Men nu ska jag fira med skumpa till lunch, avslutar vinnaren glatt.

Den nyblivne Stryktipsmiljonären från Stockholm önskar vara anonym.

Vinnaren från Kristianstad: “Jag har aldrig varit miljonär förut”

Nästan 1,3 miljoner kronor blev den totala vinsten för spelaren i trakterna kring Kristianstad.

– Jag har aldrig varit miljonär förut. Men det känns rätt bra, sa mannen glatt när Svenska Spel kunde gratulera honom till miljonvinsten under söndagsförmiddagen.

Spelaren som lämnat in ett systemspel för 384 kronor via svenskaspels hemsida följde matchen mellan Chelsea – Swansea med spänning:

– Jag såg matchen och jag var tvungen att få ett X i matchen för att få 13 rätt. När Chelsea fick sin målvakt utvisad och Swansea satte sin straff så blev det ganska spännande, berättar mannen.

Vinnaren som brukar spela på Stryktipset var nyligen nära 13 rätt:

– För två månader sedan var jag nära att få 13 rätt. Det hade gett en miljonvinst på 2,2 miljoner någonting. Och det har man ju funderat lite på sedan dess, men nu hände det, fast det blev ungefär hälften i vinst, säger spelaren som ändå var fullt nöjd med nästan 1,3 miljoner kronor.

Vinsten går till att dryga ut pensionen, fix med huset och en drömbil:

– Det känns skönt att inte behöva oroa sig för pengar nu. När man bor i hus finns det alltid lite att fixa. Men så vill jag köpa en bil också, jag gick in på datorn redan igår kväll när jag visste att jag vunnit och kollade, jag är lite sugen på en cab och nu kan jag ju till och med köpa två, avslutar vinnaren med ett gott skratt.

Stryktipsvinnaren som är i 60-årsåldern önskar vara anonym.

Gå till Start