Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

RF-kandidat: Horribelt att utländska spelbolag kan spela på svenska matcher utan ersättning till idrotten

Lars Liljegren är ordförande för Fäktningsförbundet och en av huvudkandidaterna i valet till ny ordförande för Riksidrottsförbundet. I en enkät hos Sport & Affärer, om vilka frågor han anser är viktiga för svensk idrott, säger han bland annat:

”Det är Postkodlotteriet som har ätit upp idrottens spel och lotterier. När nu Svenska Spels monopol ska utredas och kanske förändras måste vi göra det på ett sådant sätt att de stora bollförbunden inte förlorar den stora och självklara ersättningen för att Svenska Spel använder deras produkter/matcher.”

Lars Liljegren fortsätter: ”Samtidigt måste vi driva att det är helt horribelt att utländska spelbolag kan spela på svenska matcher, t.ex. inom fotboll, utan att någon ersättning måste betalas ut till svensk fotboll.”

Spelintresserade är nu förstås nyfikna på hur Lars Liljegren – om han väljs till ordförande för Riksidrottsförbundet – ska se till att indrivningen från alla världens spelbolag ska gå till.

Vi passar också på att ställa frågan till er läsare: Finns det något dokumenterat fall där ett land lyckats förbjuda spelbolag från att erbjuda spel på en idrott/liga? Hör gärna av er via kontakt.

Gå till Start