Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Ny satsning: 5-15 procent av spelbolagens månatliga intäkter på oddsspel går till föreningslivet

Supporter.se är ett helt nytt sätt att stödja svenskt förenings- och idrottsliv. Lanseringen sker idag tisdagen den 3 mars och tre internationella spelbolag, Betsson, Betsafe och Nordicbet har valt att lista sig hos Supporter.se.

– Supporter.se möjliggör för alla supportrar att på ett smidigt sätt kunna stötta sina klubbar. Eftersom vi lever för den svenska idrotten är vi såklart mycket stolta över att kunna stötta och bidra, säger Robin Olenius, PR-chef på Betsson.

Supporter.se:s huvudägare är Idrottens Spel som ägs av Västsvenska Idrottsförbundet, ett regionförbund inom RF (Riksidrottsförbundet). Idrottens Spel drivs med en målsättning; att skapa resurser för Idrotts- och föreningssverige.

– Sedan starten 1985 har Idrottens Spel delat ut över 1 miljard kronor till svenska föreningar. Supporter.se är en helt ny produkt som vi tagit fram tillsammans med partners. Vår bedömning är att här finns en stor potential och det kan bli ett väsentligt tillskott till det svenska föreningslivet, säger Matz Wallander, koncernchef på Idrottens Spel och styrelseordförande i Supporter.se.

Vill du vara säker på att inte missa några nyheter?
Prenumerera gratis på The Gambler Magazines nyhetsbrev.

Hur går det till?
För att ens favoritförening ska få del av intäkterna registrerar man sig på Supporter.se och/eller laddar ner appen och väljer vilken förening som ska få överskottet. 5-15 procent av spelbolagens månatliga intäkter på oddsspel går sedan tillbaka till den förening man valt att stödja. Föreningen får också 20 kronor direkt när du kommer igång med ditt supportande.

– Klubbar, ledare och föräldrar kämpar med kalsong-, salami- och lottförsäljning. Det är tidskrävande. Gillar du att spela på odds så gör du det precis som vanligt och om du ansluter ditt spelkonto till Supporter skapar du samtidigt resurser till din favoritförening. Spelreglerna för ditt spel på odds är de vanliga, säger Gustav Lipcsey, chief executive supporter på Supporter.se.

ldilvze2kmfbfwctdm5g

Inom fem år räknar Supporter.se med att ha cirka 100 000 ”supporters” som genererar pengar till sina favoritföreningar. Bidraget till det svenska förenings- och idrottslivet beräknas då bli cirka 15 miljoner kronor.

– Vi har en hög ambition men ser samtidigt en stor potential. Vi har fått mycket god respons hos spelbolag, föreningar och spelare, säger Gustav Lipcsey i ett pressmeddelande.

Vill du vara säker på att inte missa några nyheter?
Prenumerera gratis på The Gambler Magazines nyhetsbrev.

Gå till Start