Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Fler vinner på Stryktipset – och Topptipset på frammarsch

Fler vinnande spel och miljonvinster, fler på Stryktipset med 13 rätt och samtidigt behålls omsättningen på över en miljard kronor. Topptipset växer kraftigt i popularitet och ökar avståndet till Europatipset som det näst största tipsspelet. Så kan Tipsspelen summera år 2014. 

Video: Stryktipset med nya reklamfilmer

– Förra året spelades 3,5 miljon fler vinnande rader på Stryktipset jämfört med året innan, över 12 600 rader fick 13 rätt. Samtidigt ökade antalet miljonvinster till 48 stycken jämfört med de 30 som betalades ut året innan. Tillsammans med en omsättning på över en miljard kronor visar det nu över 80 år gamla Stryktipset att det fortfarande är Sveriges populäraste sportspel, säger Monica Sandström Kommunikationsansvarig Tipsspelen på Svenska Spel.

Stryktipset fick även en smakstart på det nya året med en rekordomsättning och jackpot redan i femte omgången. Den beräknade jackpoten inför omgången låg på 20 miljoner och omsättningen blev hela 38 miljoner kronor.

Tipsspelen 2014

År 2013 klev Stryktipset över den historiska gräsen på en miljard kronor i omsättning. Förra året hölls samma höga omsättning och ökade marginellt till 1 025 miljoner kronor. Antalet miljonvinster ökade även från 30 till 48 stycken. Under 2014 spelades 11,5 miljoner vinnande rader (varav 12 678 rader hade 13 rätt) vilket kan jämföras med 8,5 miljoner året innan.

Topptipset har de senaste åren varit på stark frammarsch. Från att ha lanserats som ett komplementsspel gick det år 2013 om Europatipset som det näst största tipsspelet. Förra året omsatte Topptipset 628 miljoner kronor vilken är en ökning med 97 miljoner kronor jämfört med en omsättning på 531 miljoner kronor år 2013. En av anledningarna till den kraftiga ökningen var intresset att spela på Fotbolls-VM i Brasilien.

Om Tipsen

Stryktipset lanserades år 1934 och är Sveriges största poolspel på engelsk fotboll med 1,2 miljoner spelare. Europatipset där spelobjekten kommer från de europeiska toppligorna lanserades först som Italienska Stryktipset år 1993. Idag har Europatipset över 500 000 spelare. Topptipset lanserades 2007 som ett komplementspel med åtta matcher bland annat från Stryk- och Europatipset.

Gå till Start