Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Inför Tips-SM 2017: Dags att utse årets bästa stryktippare

Lördagen den 21 oktober 2017 går startskottet till Sveriges största speltävling på fotboll. Tips-SM är en naturlig höjdpunkt för många av de 750 000 stryktippare i landet. Tävlingen avgörs som vanligt både individuellt och i lag.

Tipstävlingarna avlöser varandra just nu. ATG drog nyligen igång årets upplaga av ”VM i V75” och det stundande Tips-SM-mästerskapet blir det 21:a i ordningen.

– Bästa lag och individuella tippare gör upp om titlarna, fotbollsresor och prispengar på upp till 300 000 kronor. Startsignalen för tävlingen, den 21:a gången i ordning, blåser igång klockan 16:00, meddelar Svenska Spel.

För att delta i den individuella tävlingen såväl som i lagtävlingen spelas ett 64-raders system på Stryktipset. De fem bästa av totalt 6 omgångar räknas i tävlingen. Finalen avgörs genom en kunskapstävling om fotboll som äger rum den 14 december i Stockholm.

[irp]

En tävling som tilltalar många

Förra året tävlade 62 896 i den individuella tävlingen och 3 113 i lagtävlingen.

– Det är en stark tradition att spela Tips-SM. Det är en tävling som tilltalar kompisar, generationer, grannar och stryktippare på samma arbetsplats oavsett ålder eller tidigare erfarenheter när de tillsammans och under flera omgångar kämpar om en plats i finalen och slutligen titlarna, berättar Monica Sandström från Svenska Spel.

Förutom mästartitlar så går 300 000 kronor till vinnaren av den individuella tävlingen och 50 000 kronor till varje lagmedlem i det lag som vinner lagtävlingen samt resor till Premier League.

Gå till Start