Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

“Spel på OS är inte tillåtet på grund av att dess klassificering som amatöridrott”

En grupp bookmakers i Nevada arbetar enligt uppgift för att övertyga den amerikanska delstaten Nevada om att legalisera vadslagning på sommar- och vinter-OS.

Genom lobbying till/mot Nevada Gaming Commission hoppas man få igenom ett godkännande innan de olympiska spelen i Rio de Janeiro 2016.

Spel på OS är inte tillåtet på grund av att dess klassificering som amatöridrott. Spelföretagen hävdar – föga förvånande – att den benämningen ska prövas i syfte att skapa en större marknad, speciellt för internationella kunder som är på besök i delstaten och tycker det är märkligt att det inte går att spela på något så stort som OS.

Ett av argumenten för en snällare reglering är också att man noterat att vissa idrottsmän, som till exempel NBA-spelaren LeBron James, ju spelar för en professionell klubb – och därför inte bör klassas som amatöridrottare.

 

Gå till Start