Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Endast 23 % chans att FI når Riksdagen

Trots att de senaste opinionsundersökningarna visade att Feministisk Initiativ klarar 4 procent-spärren, tror inte Betssons spelare på ett nionde Riksdagsparti. Förra veckans chanser för FI är som bortblåsta, oddsen är nu lika höga som tidigare och sannolikheten att partiet kommer in i Riksdagen är enligt oddssättarna inte högre än 23 procent.

På frågan ”Kommer följande partier ingå i Riksdagen efter valet?” sjönk oddsen för Feministiskt Initiativ drastiskt i onsdags (från 4.65 till 2.7), som en följd av resultatet från nya opinionsundersökningar. Raset var dock kortlivat, efter att en rungande majoritet av spelarna på Betsson satsat på att partiet inte når 4 procent, höjdes igen oddsen på måndagen till fyra gånger pengarna.

–  Opinionsundersökningarna påverkar självklart våra odds, men samtidigt ser vi till hur våra spelare väljer att satsa sina pengar. I detta fall verkar spelarna inte tro på FI, säger Robin Olenius, PR-chef på Betsson.

För Centerpartiet och Kristdemokraterna ser det ljusare ut för varje dag. Under helgen har många spelat på att KD kommer in i Riksdagen – oddsen har sänkts från 1.35 till 1.21, vilket motsvarar 77 procent sannolikhet att partiet stannar i Riksdagen. Även för Centern har det fortsatt att ramla in spel på att de stannar kvar – oddsen har därmed sänkts från 1.25 till 1.21.

Samtidigt som gapet mellan blocken minskar i opinionsundersökningarna så minskar även oddsgapet. Oddsen på Reinfeldt som statsminister har under natten minskat (från 2.9 till 2.7) och oddsen på Löfven har ökat något (från 2,3 till 2.35).

–  Svängningarna kring de mindre partierna har ökat de senaste dagarna och så också spelen. Gällande blocken läggs fortfarande majoriteten (81 procent) av spelen på Löfven, trots det ändrade opinions- och oddsläget. Det ska bli intressant att se huruvida spelandet ändrar sig, säger Robin Olenius.

Gå till Start