Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Landslagsman och nio andra åtalade för matchfixing

Fem före detta spelare och fem andra misstänkta var inkallade till brottmålsdomstol under fredagen. Det här var en början av en 10-dagars prövning av deras inblandning i en serie uppgjorda matcher som drabbade den österrikiska fotbollen i fjol.

De tio åtalade, däribland före detta landslagsmannen Sanel Kuljic, har åtalats för manipulation av 18 inhemska ligamatcher i Österrikes två högsta divisioner. Läggmatcherna ska ha skett från 2004 och pågått till oktober förra året.

Spelarna uppges ha fått mellan 7 000 och 25 000 Euro per match för att på olika sätt påverka utgången av matcherna. Uppdragen ska ha kommit från Österrike, Albanien, Serbien och Tjetjenien och åklagaren låter meddela att minst 15 personer fortfarande är under utredning, men att 18 andra friats på grund av bristande bevis.

Läs mer här.

Gå till Start