Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Martin Jacobson till final i WSOP Main Event – kan vinna 10 miljoner dollar

För första gången sedan 2006 har vi en svensk spelare på plats på finalbordet i World Series Of Pokers Main Event, turneringen som anses vara pokerns världsmästerskap. Stockholmaren Martin Jacobson har varit med i toppen av resultatlistorna sedan dag ett, och trots att han tappade en del under nattens spel lyckades han hålla ihop det och ta sig till novembers finalbord.

Från att ha varit 6683 spelare som betalat $10 000 var i inköp till turneringen, återstår nu nio deltagare som slåss om ett förstapris på $10 miljoner, cirka 70 miljoner svenska kronor.

wbdcmyjilejiglh82oed

Martin, som precis som de övriga finalisterna är garanterad minst $730 725, har länge varit en av våra absolut mest framgångsrika pokerspelare. Han är tvåa på listan över inspelade pengar på liveturneringar, och har nått topp tio-placeringar fyra gånger på European Poker Tour, två på World Poker Tour och fem gånger i World Series of Poker (WSOP). Totalt har det blivit över 30 miljoner kronor i prispengar, utöver de pengar han nu alltså kammar hem i årets Poker-VM.

Martin Jacobson började sin pokerkarriär med att spela mindre turneringar begränsade till ett bord, så kallade “sit’n’gos”, och övergick sedan till att spela riktig turneringspoker.

“Jag tror att jag anpassar mitt spel ganska bra till bordet och dem jag spelar mot, och jag tror att det är något som är viktigt.” har Martin tidigare sagt till Poker.se på frågan om vad som gjort honom till en så bra pokerspelare som han är.

Spelarna som gör upp i finalbordet i World Series of Pokers main event kallas November Nine, då finalbordet sedan 2008 spelas med några månaders fördröjning i november. Fem svenskar har tidigare spelat finalbord i denna turnering; senast det hände var 2006 då Erik Friberg slutade åtta. Som bäst har Sverige nått en sjundeplats (1998 och 2005). WSOP main event har spelats sedan 1970.

Detta är de övriga åtta finalisterna:

Tjugonioårige Mark Newhouse från USA är historisk då han var en November Niner även förra året. Ingen har tidigare nått finalbordet i WSOP två gånger sedan N9-konceptet infördes 2008. Newhouse har också en WPT-titel från 2006.

Amerikanen Dan Sindelar har en seger i ett amerikanskt $1000-event utanför de stora tourerna, som gav honom cirka $100 000, samt några halvdjupa cashar i WSOP de senaste åren.

William “Billy Pappas” Pappaconstantinou, USAär niofaldig världsmästare i bordsfotboll, “foosball”, och har livnärt sig som proffs i spelet sedan tidiga tonår. I pokersammanhang är han fram till nu okänd för allmänheten.

Andoni Larrabe från Spanien vann ett sidoevent i PCA förra året, och för två år sedan semibubblade han finalbordet i EPT-finalen. Larrabe är ett relativt välkänt ansikte inom spansk poker.

Jorryt van Hoof från Nederländerna finalbordade Master Classics 2006, och har en del acceptabla cashar från andra turneringar.

Norrmannen Felix Stephensen är en respekterad cashgamespelare i hemlandet,men relativt oprövad i turneringssammanhang. Precis som för Sverige är det första gången norrmännen har en spelare i November Nine.

William Tonking, USA, har några cashar från WSOP, men har inte varit nära en stor liveplacering i karriären före detta.

Brasilianaren Bruno Politano, har förvisso inga stora livemeriter att tala om, men under vägen till November Nine hade han en av de mest dedikerade railarna på plats på Rio för att heja fram sin landsman.  På meritlistan finns en del finalbord från inhemska pokerturneringar, främst i Sao Paulo.

Pressmeddelande här.

Gå till Start