Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Spelfriheten lanserar digitala självhjälpsmöten för pokerspelare

Öppenvårdsbehandlingen Spelfriheten lanserar slutna självhjälpsmöten med inriktning mot pokerspelare. Mötet nås på söndagar via Zoom mellan kl. 19:00-20:00.

Adam Kirstein Reuterswärd, marknadschef på Spelfriheten, berättar i ett pressmeddelande.

– Jag själv hade poker som huvudspel och kan komma ihåg känslan när jag satt på självhjälpsmöten när jag var yngre och lyssnade på personer som pratade om trav.

– Min spontana tanke direkt blev det här är ingenting för mig och istället för att lyssna på vad dem faktiskt delade med sig utav så upptogs min hjärna av att bara räkna minuterna tills mötet var slut.

– Då spelar det ingen roll hur trevligt bemötande jag faktiskt fick utan det som fick mig att inte vilja komma tillbaka var att jag saknade den igenkänningen som jag behövde där och då berättar, säger Adam Kirstein Reuterswärd.

Arrangerar digitala självhjälpsmöten varje vecka

Spelfriheten har sen tidigare två öppna digitala självhjälpsmöten i veckan för både spelare och anhöriga. Varje tisdag och torsdag mellan kl 18:00-19:00 anordnas dessa möten med besökare från hela Sverige.

Spelfriheten ser de digitala mötena som en väldigt positiv utveckling, då vem som helst kan koppla upp oavsett var man befinner sig någonstans runt om i världen.

– Det handlar om att kunna hjälpa de pokerspelare som kanske inte riktigt bestämt sig än, kan vi då erbjuda ett möte där igenkänningen är väldigt hög så maximeras i alla fall chanserna att den personen kommer tillbaka på flera möten, berättar Adam Kirstein Reuterswärd.

Han fortsätter:

– Tittar jag tillbaka på hur det sett ut för mig så när jag väl fick en sjukdomsinsikt då var jag inte alls lika känslig för vad som sades på mötena längre. Då spelade det ingen roll om jag hamnade i en grupp med bara travspelare för då var mitt sinne mer öppet och jag hade lättare att fokusera på likheterna istället för skillnaderna.

Söndagar kan vara synonymt med poker

Spelfriheten menar att många pokerspelare har mycket minnen kring söndagar då det var veckans turneringsdag.

– Därför har vi valt att lägga dessa möten på söndagar mellan kl 19:00-20:00 för att kunna erbjuda ett hjälpande och stärkande inslag när tankarna på poker kanske är som starkast på hela veckan, beskriver organisationen.

Man fortsätter:

– Vi kommer utvärdera dessa söndagar året ut och gemensamt med mötesdeltagarna ta ett beslut om en eventuell fortsättning under 2021. Blir detta ett uppskattat och välbesökt veckoinslag kommer vi även se över möjligheterna att kunna erbjuda flera nischade möten.

– Det viktigaste som sagt är att vi på Spelfriheten gör det vi kan för att en tvekande hjälpsökande ska kunna hitta den igenkänningen som krävs för att tända det där livsviktiga hoppet och vilja komma tillbaka, avslutar Adam Kirstein Reuterswärd.

Följ instruktionerna i nedan bild om du vill ansluta till mötet. Här hittar du tips på hur du ska göra för att starta ett Zoom-möte.

Spelfriheten Poker
Gå till Start