Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Svensk Travsport öppnar dörrar till utländska spelbolag: “Det är bara att höra av sig”

Enligt Expressen har Unibet och Svensk Travsport haft flera hemliga möten och diskuterat en gemensam agenda.

Hotet till Anders Borg och de andra politikerna är att Svensk Travsport bildar bolag utomlands och samarbetar med Unibet på Malta i stället för i Sverige, i fall att det inte skulle bli en omreglering med licenser för de utländska spelbolagen.

Om samarbete med andra bolag än Unibet, säger Hans Ljungqvist, ordförande i Svensk Travsport, till Expressen:

– Det är bara att höra av sig.

Till travsport.se säger Hans Ljungqvist:

– Spelet blir allt mer globalt och det går inte att försvara monopolet. Den svenska travsporten håller mycket hög standard och vi ser en stor potential att sälja travet internationellt. Jag är övertygad om att även staten långsiktigt blir vinnare på en omreglering, säger Hans Ljungkvist.

Pressmeddelande från Unibet nedan.

Svensk Travsport och Unibet gjorde gemensam sak vid ett samtal i Almedalen under torsdagen. Budskapet till regeringen är tydligt ”Nu måste de svenska spelbolagen få möjlighet att verka på lika villkor på såväl den internationella arenan som i Sverige. Unibet och Svensk Travsport kommer att arbeta för att det ska bli möjligt”.

De två bolagen har tröttnat på att det inte finns några som helst politiska initiativ inriktade på framtiden. En diskussion har nu inletts i syfte att hitta de gemensamma nämnare som kan bilda grund för hur svensk spelpolitik bör utformas.

– Den digitala utvecklingen och kundernas förändrade beteende ger nya förutsättningar för spelmarknadens ålderdomliga struktur. Det kan vi bara möta genom att skapa lika villkor för aktörerna. Det är dags att göra gemensam sak i denna fråga då politiken inte förmår lösa sitt uppdrag, säger Henrik Tjärnström, CEO Unibet .

– Ge oss makten över de egna intäkterna och möjliggör för oss att återföra värden till såväl den egna verksamheten som samhället. Nu måste regeringen låta spelbolagen verka i både en nationell och internationell miljö, säger Hans Ljungkvist, styrelseordförande Svensk Travsport.

Pressmeddelandet finns här.

Gå till Start