Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Kindred har lämnat in ansökan om svensk licens: ”Oerhört glädjande”

Kindred Group har ansökt om en svensk licens för att bedriva vadhållning och onlinespel i Sverige. Koncernens mest kända varumärke i Sverige är Unibet.

Kindred Group har sedan grundandet för över 20 år sedan ”kämpat för en modern spellagstiftning i Sverige där svenska konsumenter kan få den spelupplevelse de önskar i en säker och trygg miljö”, meddelar bolaget.

– I och med riksdagens beslut i juni att omreglera spelmarknaden tas ett viktigt kliv mot att uppnå detta, skriver man i ett pressmeddelande.

[irp]

Svensk licens har stort värde

Spelkoncernens ansökan om svensk licens är i linje med bolagets långsiktiga strategi att verka på lokalt licenserade marknader. Vid utgången av andra kvartalet kom 43 procent av Kindreds spelöverskott från lokalt reglerade marknader.

Eftersom bolaget är grundat av svenskar finns ett emotionellt värde i att erhålla en licens i ”hemlandet”.

– Det är förstås oerhört glädjande. Äntligen kan vi ta detta viktiga kliv mot att verka på den svenska marknaden under samma förutsättningar som övriga aktörer. Kindred har länge lagt stor vikt vid att förstå vad våra kunder efterfrågar samtidigt som vi erbjudit det i en trygg och säker miljö med ett högt spelansvar, säger Henrik Tjärnström, vd Kindred Group.

Han fortsätter:

– Än mer glädjande är att vi nu kan fördjupa vårt engagemang i det svenska samhället genom olika sponsorskap och samarbeten. Redan dagarna efter riksdagens omröstning i juni visade vi vilken ambition vi har genom vårt 12-åriga sponsorskap av Svensk Elitfotboll.

Vid en godkänd ansökan om svensk licens blir Sverige Kindreds trettonde lokalt licenserade marknad.

Gå till Start